Úvod » Odehráli jsme...

neděle 8. listopadu 2015: Lokomotiva HK B - Syrovátka 0:5 (0:2)

publikováno 10.11.2015 (aktualizováno 27.09.2016)

I když tomu skóre nenapovídá, zápas to byl vyrovnaný, ale na rozdíl od domácích hosté všechny svoje šance proměnili.

 Fakta – branky: vlastní (Šubrt), Polák, D. Pleskot, Hruška, Musil, ŽK 0:0, ČK 0:0, PK 0:0, poločas 0:2, diváci: 50, rozhodčí Liebisch. Sestavy – Lok. Hradec B: Němec – Šubrt, Frizel, Čech R., Tuček – Kollár, Tichý, Javůrek Jiří st., Vaněk (64. Javůrek Jiří ml.) – Malý (8. Bartoněk, 59. Svatoň), Čech V. Syrovátka: Šimek – Fikr (46. Chrudimský), Pleskot J., Slonek, Kuric (70. Kober) – Jarkovský, Hruška, Vodička (80. Musil), Tužil – Pleskot Dan., Polák (46. Žalský).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Utkáním na hřišti hradecké Lokomotivy jsme ukončili letošní soutěžní zápasy. S tímto soupeřem jsme se utkali během podzimu už potřetí a zatímco v poháru jsme utrpěli vcelku bezbolestnou prohru o jeden gól, v dlouhodobé soutěži jsme navázali na první kolo, kdy jsme vyhráli 6:1, a i odvetu jsme zvládli stejně výrazným výsledkem. Kdo ale nedělní zápas viděl, ví, že tak jednoduché jako v srpnu to nebylo.

Zápas svým vývojem úvodní kolo soutěže připomínal. V soupeřově týmu nastoupili zkušení hráči, kteří si dokázali dávat míč do nohy a jelikož využili i několika mladších hráčů, měli jsme dost starostí, než jsme si na jejich hru zvykli. Úvodní šance byla naše, když domácí brankář likvidovat sólo Dana Pleskota a střelu vyrazil. Po čtvrthodině přišla akce soupeřů a přízemní centr, do kterého se Dan Šimek vrhnul a pěstí vyrazil míč před dobíhajícím útočníkem, do dorážky dalšího hráče domácích skočili v poslední chvíli dva naši a gólovou střelu zblokovali. Krátce nato se už skóre měnilo: po křídle utekl Martin Hruška, z úhlu nastřelil míč před branku, kde před Danem Pleskotem tečoval obránce balón do vlastní sítě (so). Martin tak podruhé za poslední čtyři zápasy přišel o autorství gólové trefy tečí obránce. Domácí byli i dál fotbalovější, zatímco nám naše hra na rychlé protiútoky díky nepřesným přihrávkám nevycházela podle představ, všechno nám ale vynahradila 34. minuta. To se Jarda Polák, který před utkáním tvrdil, že sice střílí, ale góly nedává, vymetl ze 30 metrů šibenici takovým způsobem, že se pavoučí rodinka sbalila a šla před zimou hledat jiné, klidnější ubytování (so). O pár minut jsme přežili nejtěžší chvilku, když nejdřív při střele zblízka musel zasahovat Dan Šimek, blokovaná dorážka trefila břevno, míč padající před branku vykopával Fík, který skončil oběma kopýtkama zamotaný v síti a teprve potom se komusi povedlo balón odkopnout pryč. Poločas skončil nezaviněnou srážkou našeho brankáře s domácím hráčem, když o sobě nevěděli, srazili se ve vzduchu při centru a útočník musel střídat.

O přestávce bylo nutné dvakrát střídat - Jarda Polák měl gólem splněno a vyrazil na hokej, Fík s nakopnutou nohou střídal nuceně a museli jsme zpřeházet celou obranu. Druhá půlka začala naší akcí, po které jsme trefili břevno, míč se odrazil kousek před čáru a vrátil se do hry. Hráči Lokomotivy se i dál snažili s nepříznivým vývojem něco dělat, naše hra už ale byla přesnější a namísto nakopávání míčů dopředu jsme si dokázali nahrát, takže jsme soustavnější tlak domácích nedopustili. Ti se několikrát dokázali probít do vápna, k nebezpečné střele se ale nedostali, naopak David Chrudimský trefil po hodině hry pravou tyč branky soupeře. Čtvrt hodiny před koncem svedl domácí hráč souboj se dvěma našimi hráči, které ještě přetlačil, ale v dalším boji s Jirkou Pleskotem upadnul a hlavní rozhodčí, který nechal hru plynout, si za neodpískání penalty vyslechnul své. Krátce nato utekl David a nahrál před prázdnou branku Danovi Pleskotovi,který nemohl minout a přidal třetí hřebíček do domácí sítě (so), o tři minuty později Martin Hruška levačkou prostřelil brankáře (so). Hráči Lokomotivy v tu chvíli rezignovali a my jsme si užili závěrečnou desetiminutovku, kdy jsme drželi míč a čekali na závěr. Závěr podzimu uzavřel ještě pátý gól, když Dan Pleskot patičkou uvolnil střídajícího Pavla Musila a ten chytře prohodil vybíhajícího brankáře (so).

 

Úspěšně se nám tak povedlo zakončit fotbalový rok 2015. Ten nám v létě přinesl radost v podobě postupu a podzimní boje ve vyšší třídě, kde poznáváme, že nejsou slabí soupeři a každý může porazit každého. A je fajn, že se nám ho povedlo zakončit úspěšně - jednak, jak řekl kouč Aleš, "je potřeba poslední zápas vyhrát, aby byla veselá rozlučka". Druhý důvod byl prozaičtější. Všichni naši soupeři hráli už v sobotu a jelikož došlo k některým nečekaným výsledkům, několik týmů nás ve vyrovnané tabulce přeskočilo  a případná prohra by znamenala zimování na osmém místě. Vítězství nás ale opět postrčilo výš a do 26. března 2016, kdy by měla začít jarní část, budeme na krásném čtvrtém místě.

 

Čtyři a půl měsíce dlouhá pauza ale neznamená lenošení, práce je dost. V nejbližších dnech nás čeká rozlučka, taky kupa administrativy (schůzování, schvalování nových stanov a volení nového výboru), úklid a zazimování kabin, tradiční silvestrovský fotbálek. Po novém roce bude jedním z vrcholů ples Slavoje, který proběhne v sobotu 13. února. V té době už bude určitě probíhat příprava a určitě budeme řešit i případné soustředění, aby jarní odvety proběhly úspěšně.

 

 

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz