Úvod » Odehráli jsme...

sobota 17. října 2015: Boharyně - Syrovátka 0:2 (0:2)

publikováno 18.10.2015

Domácí podali špatný výkon a umožnili tak soupeři snadnou výhru. 

Fakta – branky: vlastní (Mrázek), Vodička, ŽK 2:2, ČK 0:0, PK 0:0, poločas 0:2, diváci: 70, rozhodčí Krejska. Sestavy – Boharyně: Peterko – Krejčí, Rensa, Mrázek, Pšenička – Pavlíček, Široký (46. Tryzna), Adlaf, Rejmánek – Flegr, Málek. Syrovátka: Šimek – Slonek, Fikr, J. Pleskot, Jarkovský (76. Kuric) – Hruška, Tužil, Chrudimský, Vodička (65. Žalský) – Opolský, Polák.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Soutěž se pomalu blíží ke své polovině a my si procházíme po výborném úvodu menší výsledkovou krizí, když jsme z posledních pěti utkání vyválčili jen čtyři body. Nedaří se hlavně bránění, když v posledních dvou kolech dostaneme od týmů z obou pólů tabulky celkem třináct gólů. Náš gólový kulomet Dan Pleskot má jako následek utkání proti Kosičkám berle, takže nemůže hrát. Jedeme na hřiště v Boharyni, která má nejlepší obranu v soutěži a jejich gólman v polovině zápasů neinkasoval. V tu chvíli si v regionálních novinách vzpomenou, že se v Syrovátce hraje fotbal a náš vzájemný duel zařadí do tipovačky. Byl vůbec někdo, kdo si na naši výhru vsadil? Po devadesáti minutách hry je všechno naopak, my si vezeme tři body a Dan Šimek navrch vychytanou nulu. No není přesně v tomhle krása fotbalu?

Zápas přitom začal vyrovnaně. Diváci viděli běhavý i bojovný fotbal, který byl férově vedený, došlo i tomu, že domácí hráč přiznal neznatelnou teč a aut pro nás. Obrany na obou stranách pracovaly ale pracovaly lépe než útočníci, takže první těžší zákrok předvedl domácí brankář po deseti minutách proti střele Jardy Poláka, Dan zasahoval po nějakých dvaceti minutách hry, když po našem nedůrazném odkopu střílel domácí hráč z 25 metrů a dobře mířenou ránu vyrazil náš gólman na roh. Po půlhodině hry poslal Lukáš Tužil balón do uličky na rozeběhnutého Martina Hrušku, ten posílal z úhlu střílený centr před branku, kde byl domácí obránce u míče dřív než naši dobíhající hráči, ale odkopem ho uklidil do vlastní sítě (so)! Po deseti minutách utíkal obraně Lukáš Tužil a bek ho fauloval. Situace možná trochu připomínala zákrok Suchého proti Holanďanům, tady ho sudí pan Krejska ocenil jen žlutou, ale hlavní trest teprve přišel - Petr Vodička napálil z přímáku míč a ten se od tyče odrazil podruhé do domácí sítě (so)! Domácí byli jako opaření a se štěstím přečkali v závěru další naši gólovku, když Martin Hruška svojí střelou minul vzdálenější tyč jen o pár centimetrů.

Bilance první půlky? Mimo dvou gólů vyletěla na každé straně snad jedna nebo dvě střely, kopal se jediný roh (domácí), na každé straně se mimo centrů kopal jeden nebezpečný přímák. Vcelku nudná statistika jinak pěkného poločasu.

Druhý poločas přinesl logicky snahu domácích o obrat ve skóre, probít se přes naši pozornou obranu se jim ale nedařilo. Dan Šimek likvidoval v úvodu jen jednu střelu zdálky, jinak se nám vždycky povedlo zastavit akce hráčů Boharyně už v bezpečné vzdálenosti před vápnem. Naše akce taky končily střelbou jen vyjímečně, takže skóre zůstávalo beze změny. Postupem času domácí přece jen získávali převahu a do našeho vápna letělo několik nebezpečných centrů po rozích nebo přímácích, se všemi jsme si naštěstí dokázali poradit. Útočnou snahu domácích se nám dařilo otupovat včasným pokrytím soupeřů, což byl problém minulých zápasů, a taky se nám dařilo podržet míč a pomocí narážeček ho vyvézt a nutili jsme tak soupeře neustále myslet i na bránění. Postupem času jsme prostřídávali a nepřipustili jsme ani snížení, což jeden z domácích mladíků neunesl a kromě pokopání Jarkyho bez přítomnosti míče měl pro nás připravenou ještě dávku neslušných výrazů, za což mohl skončit i hůř než se žlutou. Zbytek času ale proběhl v klidu a po závěrečném hvizdu jsme si připsali důležité a asi i trochu nečekané tři body, díky kterým se držíme i dál v popředí početné skupiny, která bojuje ve středu tabulky.

 

Příští víkend máme možnost potvrdit výhru v dalším kole proti týmu z Prasku. Poslední naše podzimní domácí utkání začne už ve 14,30 hodin - celé kolo má jednotný čas začátku a protože v neděli ráno přichází zimní čas, začínáme o hodinu dřív i my v sobotu 24. října. Zveme proto naše fanoušky - přijďte se na naše podzimní domácí loučení podívat a povzbudit nás!

 

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz