Úvod » Odehráli jsme...

sobota 5. září 2015: Syrovátka - Roudnice 3:0 (2:0)

publikováno 06.09.2015

Ve vyrovnaném utkání domácí dokázali některé svoje šance na rozdíl od hostů proměnit, a tak zůstaly body v Syrovátce.

 Fakta – branky: Musil, Hruška, Pleskot Dan., ŽK 2:3, ČK 0:0, PK 0:0, poločas 2:0, diváci: 100, rozhodčí Vlachý. Sestavy – Syrovátka: Šimek – Hruban (29. Slonek), Fikr, Jarkovský, Pleskot J. (76. Kober) – Hruška, Tužil, Musil (78. Hanžl), Chrudimský D. (58. Žalský) – Polák, Pleskot D. (88. Kuric). Roudnice B: Žák – Kučera, Mrštík (29. Klempíř), Matoušek, Svatoň – Mičiak (46. Chrudimký T.), Novotný (52. Vanc), Švadlenka (58. Šanda), Koutník – Melichar, Koudelka (57. Gráf).

 

Páté kolo třetí třídy jsme odehráli na našem hřišti proti týmu Roudnice. Derby se kvůli akci mikroregionu odehrálo v netradiční čas o sobotním dopoledni, a tak jsme byli zvědaví, kolik lidí dorazí nejen od nás, ale i z okolí. Návštěva se sešla pěkná, ale přece jen jsme čekali našich fanoušků ještě o něco víc, těch z Roudnice dorazilo možná stejně jako těch našich. No nic, příště už hrajeme opět v obvyklý sobotní podvečer.
V úvodních minutách jsme byli možná trochu aktivnější, první šancí na otevření skóre byla střela Lukáše Tužila z vápna, ale míč trefil jednoho z našich a zamířil těsně vedle. V 17. minutě přiletěl do velkého vápna centr Martina Hrušky, přetažený míč se vrátil na šestnáctku, tam si Pavel Musil přehodil míč kolem obránce z levé na pravou a přízemní střelou otevřel skóre - 1:0 (so). Po gólu se začalo trochu víc jiskřit, obě strany si nenechaly nic líbit ani co se týká důrazu v soubojích, ani v následných komentářích, a tak měl sudí dost práce, aby krotil emoce. Po půlhodině hry jsme začali ztrácet půdu pod nohama a hrálo se víc u naší branky, naše obrana ale fungovala a Dan Šimek musel likvidovat jen dva pokusy zpoza vápna. Nejnebezpečnějším zakončením hostí první půlky tak byl nepovedený centr roudnického hráče, po kterém se míč otřel o břevno těsně u spojnice naší branky. Minutu před půlkou se nám povedl útok, David Chrudimský nabil na velkém vápně Jardovi Polákovi, jeho střelu, mířící do sítě za překonaným gólmanem zastavil vracející se obránce, ale Martin Hruška se s ničím nepáral a zbytky rozvrácené obrany se zavřenýma očima propálil - 2:0 (so).
O poločasu jsme si řekli o potřebě víc podržet míč a přesnějších přihrávkách, ale s příchodem na hřiště jako bychom všechno zapomněli. Roudničtí mladíci nás trápili pohybem, naštěstí pro nás míče ztráceli taky a protože postupně prostřídávali některé borce, případně potřebné pro odpolední zápas áčka, dařilo se nám držet je na odstup od naší branky. Dan Šimek tak měl hlavně práci při jednou průniku a střele zblízka, jinak hlavně sbíral po celé šestnáctce příliš dlouhé přihrávky, mířící k naší brance. Na druhé straně mířil těsně nad po rohu Petr Slonek, o něco později stejně tak pěkným pokusem Lukáš Tužil, dvakrát proletěl vápnem přízemní centr a Danovi Pleskotovi chyběly centimetry, aby na něj dosáhnul. V 70. minutě Dan unikal z levé strany a poslal centr na Lukáše Tužila, ten bez přípravy napálil míč přesně do vybíhajícího brankáře. Postupem času jsme přece jen dokázali naši hru zklidnit, míč podržet a s vědomím dvougólového vedení jsme mířili za vítězstvím. Čtyři minuty přišla pojistka - Dan Pleskot si zaseknul míč kolem obránce a z rohu velkého vápna ho zatočil přesně do vzdálenější šibenice (so). Závěrečné chvíle jsme se soustředili na udržení první nuly v kolonce inkasovaných gólů a po hvizdu sudího jsme získali tři body do tabulky.


Opět to nebyl jednoduchý zápas. Běhaví soupeři nás byli hodně vyrovnaným soupeřem, o naší výhře rozhodla hlavně koncovka. My jsme se opět dokáali třikrát prosadit a u několika dalších akcí chybělo k zakončení málo, klukům z Roudnice chybělo k úspěchu zakončení - jen minimum jejich střel prošlo přes naši obranu a Dan Šimek příliš práce neměl. Máme tak další tři body a můžeme se připravit na další zápas, kdy hrajeme opět doma.

V sobotu 12. září se od 17,00 hodin utkáme s týmem z Malšovy Lhoty. Ta po čtyřech prohrách (z toho jednou vůbec nepřijeli) zabrala a dokázala jasně přehrát Starý Bydžov. Takže nás určitě opět nečeká nic snadného.

Zveme proto naše fanoušky - přijďte se podívat :-)!

 

 

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery