Úvod » Odehráli jsme...

sobota 29. srpna 2015: Starý Bydžov - Syrovátka 1:3 (0:0)

publikováno 30.08.2015

Vyrovnané utkání si domácí prohráli vlastní chybou, když šli hosté do vedení z pokutového kopu. Poté již nedokázali průběh zvrátit.

 Fakta – branky: Tomeš – Pleskot Daniel 3 (1 z pen.), ŽK 2:3, ČK 0:0, PK 0:1, poločas 0:0, diváci: 90, rozhodčí Štancl. Sestavy – Starý Bydžov: Šteyr – Bark, Lechmann, Pánek, Vantura – Daxner, Štoček (64. Smutný), Ondráček, Bužik – Černý (56. Tomeš), Václavík. Syrovátka: Jarkovský M. – Fikr, Jarkovský Z., Pleskot J., Hruška (89. Slonek) – Tužil, Pleskot D., Musil, Chrudimský (87. Kulich) - Opolský (77. Žalský), Hruban.

 

Uplynulá sobota byla ve znamení souboje na hřišti tradičního soupeře ze Starého Bydžova. Ten rozjel novou sezónu na výbornou a po třech kolech jako jediný neztratil body, takže nás nečekal (ostatně jako vždy) nijak snadný souboj.
Od začátku bylo vidět, že se po letech vzájemných bojů dobře známe, takže se hrálo na jistotu v obraně. První zákrok předvedl Milan Jarkovský v naší brance, když vyběhnul a vyrazil střelu z úhlu na roh. Po čtvrthodině centroval z přímáku David Chrudimský a hlavička Dana Pleskota orazítkovala obloučkem břevno. Ve dvacáté minutě se domácí prokombinovali po naší pravé straně k vápnu, odkud přišla překvapivá přihrávka na druhou stranu, kde stál úplně osamocený záložník. Milan Jarkovský mu vyběhnutím zmenšil úhel a hráč z první napálil míč přímo do něj, což, jak se ukázalo, byla největší gólovka domácích celého zápasu. Odpovědí mohla být hlavička Davida Chrudimského, ten ale mířil půlmetr vedle tyče. Stav se nezměnil ani v závěru poločasu, když David vystihnul rozehrávku domácích, ale jeho střela proletěla kolem stejné tyče jako v předchozí šanci.
O poločasu dostali někteří (tedy většina) vyčiněno za nesmyslnou snahu o hru na jeden dotek, když obvykle třetí přihrávka končila u soupeře nebo mimo hřiště. První naše akce druhé půlky začala přihrávkami z prvního doteku, kouč Aleš vyletěl ze střídačky, nadechnul se... zase si sednul a jen pronesl: :"No má cenu se rozčilovat? Nemá! :-@ " Dvakrát nám na začátku mohly přinést štěstí nedůrazné zákroky domácího gólmana - nejdřív trefil odkopem Dana a míč proskákal vedle tyče, za chvíli vyrážel pěstmi roh a trefil Lukáše Hrubana, od kterého se balón odrazil zvrchu na břevno. Po hodině hry unikal Dan třem obráncům, a i když ho z druhé strany doplňoval Martin Opolský, překvapil je náš střelec tím, že vzal akci sám na sebe. Ve chvílli, když už jim unikal, obránce ho podrazil a sudí pan Štancl písknul penaltu. Dan si vzal zodpovědnost za její provedení sám a prudkou ranou otevřel skóre - 1:0 (so). Trvalo to snad minutu, po rozehrávce chtěl stoper nahrát spoluhráči, špatně ale trefil míč a veškerá snaha obránců i gólmana byla marná, Dan byl u pomalé přihrávky první a dovezl míč do prázdné branky - 2:0 (so). Domácí se snažili probít se naší obranou bez úspěchu, nebezpečný byl přímák ze 20 metrů, který letěl těsně nad, mimo tyče skončila i naše akce Martina Hrušky a střílejícího Martina Opolského. Deset minut před koncem podrazil Jarky soupeře na rohu našeho velkého vápna a krásně provedený přímák skončil, možná s lehkou tečí naší zdi, v horník růžku branky - 2:1 :-(. Další snaha hráčů Staráku o srovnání skóre končila na nepřesnostech, a tak přišlo tři minuty před koncem rozhodnutí: Martin Hruška si narazil míč s Pavlem Musilem, utekl po křídle a jeho centr trefil přesně hlavu nabíhajícího Dana, který završil druhý hattrick sezóny - 3:1 (so).
Celý zápas se hrál pěkný a důrazný fotbal (který velmi dobře zvládnul i rozhodčí pan Štancl (Y) ), hra byla vyrovnaná, my jsme se ale přece jen dostali do většího množství gólovek. Kromě tří gólů jsme dvakrát trefili břevno, zatímco domácí měli svých šancí míň a když už se do nich dostali, Milan Jarkovský je vychytal. Právě obrany nakonec rozhodly utkání - zatímco naše pracovala až na výjimky v pohodě, domácí si nejdřív ani v přesile neporadili s osamoceným Danem a za chvilku mu další gól sami nabídli.


Získanými třemi cennými body jsme ukončili souboje se všemi čtyřmi nováčky třetí třídy, máme devět bodů a vyhříváme se díky skóre v čele tabulky. A těšíme se na příští kolo, kdy na našem hřišti hrajeme derby s Roudnicí. Kvůli akci mikroregionu budeme hrát v sobotu 5. září v mimořádný čas od 10,15 hodin a zveme všechny fanoušky - přijďte se na derby podívat a fandit nám :-) !

 

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery