Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Odehráli jsme...

neděle 16. srpna 2015: Nový Hradec B - Syrovátka 4:3 (0:2)

publikováno 16.08.2015

Nový Hradec B – Syrovátka 4:3

První půle byla vyrovnaná, ale branky stříleli pouze hosté. Po změně stran se domácí tým zlepšil a zaslouženě zápas otočil.

Fakta – branky: Bendig G. 2, Matějka, Neppl - Tužil, Pleskot D., Opolský, ŽK 2:1, ČK 0:0, PK 0:0, poločas 0:2, diváci: 65, rozhodčí Krejska. Sestavy – Nový Hradec B: Radoň – Vrabec (46. Kaplan), David, Páter, Darius (46. Matějka) – Sajvera (46. Přiklopil), Vik, Bendig G., Neppl (88. Novotný) – Bonhard, Bendig J. Syrovátka. Jarkovský M. – Fikr, Jarkovský Z., Pleskot J., Hruban – Hruška, Tužil, Chrudimský (74. Žalský), Pleskot D. – Opolský, Musil (74. Hanžl).

 

Po vcelku snadné výhře v prvním kole nás čekal soupeř mnohem těžší, když jsme zamířili na hřiště Nového Hradce. Tamní tým hrál loni o dvě soutěže výš a postavil proti nám řadu hráčů se zkušenostmi z áčka, většina borců na hřišti mělo ročník narození později než jsme byli my a tak jsme věděli, že zápas bude hodně těžký...
V týdnu před utkáním se splnilo koučovo přání získat do týmu gólmana navíc, a tak se v brance poprvé představil Milan Jarkovský. Brankář, který prošel před lety vyššími soutěžemi, se poprvé postavil v neděli do branky a i díky jeho zákrokům jsme dlouho drželi naději na body. Bohužel to nakonec nevyšlo, ale při inkasovaných gólech mohl těžko udělat něco navíc.
Hned úvodní minuty potvrdily, že bodový zisk nám nespadne do klína. Domácí útočili, ale my jsme pozorně bránili, takže se hradečtí nedostali k zakončení. V osmé minutě jsme se naopak my dostali do vápna soupeře, Martin Opolský donutil gólmana svojí střelou k zákroku a odražený míč dorazil Lukáš Tužil do sítě (so). Po chvilce udělal David Chrudimský po brejku kličku brankáři, špatně ale trefil míč a vracející se obránce stihnul zasáhnout. Domácí zahazovali zbrklým zakončováním svoje šance, když nejdřív útočník minul tyč, po chvíli Lukáš Tužil zblokoval skluzem v poslední chvíli střelu, a při následném rohu se zakvěl Milan Jarkovský, když vyrazil hlavičku nad břevno. Na konci půlhodiny přišel další náš úspěch. Dlouhý míč si zpracoval Dan Pleskot, obešel dva soupeře a střelou do protipohybu brankáře znamenala druhý gól (so). Další trefu mohl přidal Martin Hruška, jeho střelu ale brankář vykopnul nohou, naopak Milan Jarkovský musel vyrážet přímák z 25 metrů na roh. V závěru poločasu unikali Matrin Opolský a Dan Pleskot, brankář Nového Hradce ale tentokrát zasáhnul.
Poločasová debata bylo o pochválení obranné práce a chytré hře na brejky, ale i varování, že se nás drželo při některých akcích štěstí. Tradiční věta "vydržte dvacet minut, oni znervózní a už to udržíme" jsme ale domácím hodně usnadnili. Nejdřív sice minul Dan o centimetry tyč, pak jsme ale dírami uprostřed obrany pustili hradecké útočníky do zakončení a za pět minut poločasu bylo vyrovnáno... Nejdřív zůstal volný střed obrany, kam přišel dlouhý nákop, útočník byl u míče nejrychleji a po kličce Milanovi skóroval do prázdné branky, za chvíli zůstal neobsazený hráč při přímáku soupeře a nemýlil se taky. Po hodině hry přišly šance na obou stranách - nejdřív Jirka Pleskot zblokoval v poslední chvíli střelu zblízka, která mířila do sítě, na opačné straně naskakoval David Chrudimský na centr, ale tefil ho víc ramenem než hlavou a míč brankář v klidu chytil. V 64. minutě přiletěl centr do našeho vápna, který Jirka Pleskot odhlavičkoval, neobsazený domácí hráč na hranici vápna ale měl dost času na zpracování míče a střelu do horního růžku naší branky. Během dvou minut jsme dokázali vyrovnat, když Tůža vyvezl míč přes půl hřiště, nahrál Martinovi Opolskému a jeho střelu, mířící do branky, doklepával Dan Pleskot do sítě (so). To udělalo mezi domácími hodně zle, protože Dan byl na hranici ofsajdu, čárový sudí ale nechal praporek dole a situace tak skončila jen žlutou kartou pro domácího kapitána. Podle zápisu je jako střelec uvedený martin, takže Dan podle všeho zasáhnul míč až za brankovou čárou.
Po vystřídání měl hned šanci Michal Hanžl, jehož střela trefila domácího obránce. Dvanáct minut před koncem ale přišlo rozhodnutí - i když jsme byli navlastním vápně ve velkém počtu, přesto jsme nedokázali domácím míč nejen sebrat, ale nakonec jsme je po několika přihrávkách nechali i zakončit a střela si našla cestu až do naší sítě. Na další srovnání nebo dokonce zvrat už nebyly síly, bylo vidět, že řada domácích je na tom fyzicky líp a zápas se už jen dohrával.

Přišla tak první porážka v soutěži. Je to škoda, protože zápas byl slušně rozehraný a poločasové vedení o dva góly dávalo naději na body, jenže prospané první minuty po pauze znamenaly ztrátu vedení. Na druhou stranu nás porazil soupeř, který byl po většinu utkání o něco lepší a kdyby jeho hráči hlavně v první půli líp zakončovali, mohlo být hůř. Záleží na tom, jestli takhle nabitá sestava bude hrát domácí utkání pravidelně, v tu chvíli se budou těžko vozit body i jiným týmům.
 


Děkujeme fanouškům, kteří s námi jeli a povzbuzovali nás. Snad vás potěšíme příští týden. Napravit náladu si můžeme při utkání, které hrajeme opět doma - na naše hřiště přijede tým Nedělišť. Hraje se v sobotu 22. srpna od 17,00 hodin.
 

 

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery