Úvod » Odehráli jsme...

sobota 8. srpna 2015: Syrovátka - Lokomotva Hradec Králové B 6:1 (2:1)

publikováno 09.08.2015 (aktualizováno 11.08.2015)

Góly: Pleskot Dan. 3 (1 z pen.), Polák, Opolský, Hruška – Tuček, ŽK 2:2, ČK 0:0, PK 1:0, poločas 2:1, diváci: 70, rozhodčí Ikizgül. Sestavy – Syrovátka: Šimek – Hruban, Fikr, Jarkovský, Pleskot J. – Hruška, Tužil, Polák (81. Slonek), Chrudimský (77. Kuric) – Pleskot Dan. (77. Kober), Opolský (64. Žalský). Lok. Hradec B: Franc – Malý, Šubrt, Javůrek, Vodák – Bartoněk, Tuček, Čech R., Čech V. (50. Sobota) – Tichý, Kollár.

 

V sobotu nám začal nový soutěžní ročník, kdy se Slavoj po 35 letech objevil ve třetí třídě. Letní přestávka byla sice krátká, ale přesto udělala v naší sestavě pěkný průvan - tři lhoteční hráči Jarda Tluka, Vašek Čihák a Marek Pavlis se vrátili do mateřského týmu, nám se vrátil Michal Hanžl. Jinak se v základu a v průběhu utkání v našem dresu objevili tři noví hráči - přišel Jarda Polák z Třebechovic a taky jsme získali dva místní borce Davida Chrudimského a Matěje Žalského.


První minuty utkání byla hra opatrná, hostující hráči ale byli fotbalovější. Narozdíl od našich nepřesných přihrávek míč podrželi a přesně kombinovali, my jsme posílali míče do prostorů, kde nikdo nenabíhal nebo byli spoluhráči obsazení. Hradečtí hráči se tak zaslouženě ujali vedení, když sérii zmatků uprostřed naší obrany ukončil útočník chytrou střelou podél vybíhajícího Dana Šimka. Naše snaha o vyrovnání skončila nejdřív tečovanou střelou Dana Pleskota, která orazítkovala z vnějšku tyč a kopali jsme roh, o konstrukci branky škrtnul i pokus Martina Opolského. Až po půlhodině si David Chrudimský narazil míč přes Lukáše Tužila a jeho zpětnou přihrávku proměnil Jarda Polák ve svůj první úspěch v našem dresu - 1:1. Sedm minut před půlkou zastavil Jirka Pleskot útok soupeře faulem za žlutou, ale horší bylo, že hráč musel střídat a podle jeho slov to zřejmě odnesla klíční kost... Přímák ze dvaceti metrů Dan vyrazil a celá naše obrana spala, když dva úplně volní soupeři doráželi míč, ale zázračně naši branku nedokázali trefit. Hned po rozehrávce se hra otočila na druhou stranu, Martin Hruška byl u míče dřív a po faulu gólmana proměnil Dan Pleskot penaltu. Těsně před půlkou mohlo být srovnáno, když naše rozehrávka odrazila o sudího a brejk hosté zakončili pěknou střelou, kterou Dan Šimek konečky prstů vyrazil.

O půlce byl křik. Kouč zvýšil hlas, protože hra vypadala úplně jinak než měla, každý viděl chyby jinde než u sebe a zbytečně jsme odevzdali neskutečné množství míčů soupeři. Promluva pomohla, protože po pár minutách přidal Martin Opolský po přihrávce Dana Pleskota zblízka třetí gól. Postupně jsme získávali převahu, protože hosté, kteří měli větší věkový průměr (aspoň někdo), začali fyzicky odpadávat. Po hodině hry se Dan otočil s míčem a nádhernou střelou z 25 metrů přidal čtvrtý gól, čtvrthodinu před koncem zkompletoval hlavičkou hattrick, definitivně rozhodnul o vítězi a nechal se vystřídat, aby si dal zasloužené pivko. V závěru přihrával Matěj Žalský a Martin Hruška poslal míč ještě jednou do sítě soupeře, takže zápas skončil výsledkem 6:1.


Kdo viděl prvních dvacet minut, určitě by neřekl, že konečné skóre bude tak jednoznačné. Soupeři hráli chytře, ale postupem času začali odpadávat. Naopak naše hra se postupně lepšila, navíc jsme díky mladším běhavcům hráče Lokomotivy utahali. Asi taky bylo znát, že se v naší sestavě objevila řada nových borců a soutěžní zápas je úplně něco jiného než pouťáky a přáteláky, které jsme v poslední době hráli.

 

Máte tak první tři body v tabulce a můžeme se těšit na další zápas, který nás čeká v neděli od 17,00 hodin na Novém Hradci s tamním béčkem. Děkujeme určitě řadě fanoušků, kteří dali přednost nám před cestou k vodě a přišli povzbuzovat. I díky pěkné návávštěvě jsme utkání dotáhli k výhře :-)

 

 

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz