Úvod » Odehráli jsme...

sobota 6. června 2015: Syrovátka - Libčany 5:3 (4:1)

publikováno 08.06.2015


Šimek - Hruban, Jarkovský (65´ Saidl), Slonek (46´ Hanousek), J. Pleskot (46´ Kober) - Hruška, Tužil, Opolský (46´ Pavlis), Vodička - D. Pleskot, Čihák (46´ Tluka)

Góly: 4´ Lukáš Tužil (1:0), 7´ Dan Pleskot (2:0), 13´ Dan Pleskot (3:0), 38´ gól hostí (3:1), 42´ Martin Hruška (4:1), 51´ gól hostí (4:2), 77´ Dan Pleskot (5:2), 89´ gól hostí (5:3)

Rozhodčí: p. Vavřina

 

Poslední domácí soutěžní utkání ročníku bylo ve znamení příprav na slávu - předem bylo domluvené předání poháru za vítězství v soutěži. A tak se kromě obvyklých příprav lajnovalo o něco rovněji, sítě se věšely pečlivěji, míče se nafukovaly přesně podle manometru, hráči přicházeli kvůli společnému focení oholení, učesaní, někteří si nakrémovali i kopačky ;-)...
Jako soupeř k nám přijeli hráči Libčan. Jsou sice v polovině tabulky, ale nikdy s námi neprodali kůži lacino, a i když přišly zprávy, že jich nepřijede kvůli souběhu s áčkem moc (prvních asi deset minut hráli dokonce jen v deseti), nebyl to nakonec opravdu nijak lehký zápas.
Máme na jaře hodně utkání, kdy jsme získali hned za začátku náskok a ten jsme si v dalším průběhu udržovali - stejný průběh byl i teď. Hrála se čtvrtá minuta, po několika odrazech se míč dostal k Lukášovi Tužilovi a ten lobem z úrovně penalty, při kterém se míč odrazil od tyče, otevřel skóre - 1:0 (so). Sedmá minuta znamenala akci Dana Pleskota a druhý gól (so), a když přidal Dan v závěru první čtvrthodiny další trefu (so), vypadalo to na pohodový zápas. Jenže libčanští postupně zahodili ostych, zjistili, že se s námi dá hrát, a začali jsme mít problémy. První varování byla penalta po faulu, kterou si ale Dan v brance vychutnal a střelu v pohodě zlikvidoval. Nedůrazné bránění, když jsme zbytečně místo souboje ustupovali a nechávali hrát soupeře na dostřel naší branky, znamenal snížení náskoku sedm minut před poločasem, když do sítě prošla přízemní střela po akci z naší levé strany :-$. Těsně před poločasem ale utekl obraně Martin Hruška a po jeho střele, kterou si brankář srazil do sítě (so), jsme měli opět třígólový náskok.
Poločasová řeč byla tentokrát důraznější. Ve vedru se nám moc nechtělo bránit, naopak v útoku jsme několikrát chtěli dovézt míč až do prázdné branky a několik nadějných akcí tak skončilo zbytečným ofsajdem. Kouč taky splnil svůj slib a prostřídal sestavu. Jenže nám to přineslo problém... Po pěti minutách hry si Jarky natáhnul sval a jen co se odplížil ze hřiště, dostali jsme přesnou hlavičkou gól :-(. Jarda, který tentokrát namísto gólmanského dresu nastoupil v útoku, sice trefil levačkou břevno, ale jinak se začalo víc hrát na naší polovině. A tak začalo vymýšlení, co s tím... Pokus o sehnání Radima jako blanického rytíře nevyšel, protože se ze křtin ještě nevrátil, a tak se šel do hráčského úboru obléct Aleš. Po několika minutách se tak počet hráčů opět vyrovnal a hra opět vypadala optimističtěji. Dan po kličce brankáři minul branku, Jarda hlavičkou minul stejnou tyč, Aleš měl sám taky šanci po odraženém míči, ale dopadnul stejně jako předchozí střelci. Po několika ošemetných situacích, které se odehrály i před naší brankou, naštěstí se stejným gólovým výsledkem, přišla 77. minuta. Aleš se dostal k balónu po sražené střele, jesličkami přihrál přes obránce Danovi Pleskotovi a ten poslal směrem k brance polostřelu, která po teči obránce skončila v brance - 5:2 (so). V závěrečných minutách došlo ještě ke zkorigování výsledku, když naše obrana (i když v ní v té době hráli hlavně záložníci) dala dost prostoru soupeři na to, aby si míč zpracoval a prostřelil Dana Šimka bombou pod břevno :-s. Zápas tak skončil naší výhrou o dva góly.

Po závěrečném hvizdu pak přišla očekávaná chvíle, kdy jsme si v bleskově sehnaných vítězných tričkách (díky Aleši) převzali od předsedy svazu pana Martina Zbořila pohár za výhru v soutěži, střílely se šampusy a slavilo se. Někteří z nás takové chvíle zažívají poprvé, někteří poněkolikáté - ale určitě ne v barvách Slavoje. V Syrovátce si totiž chvíle vítězné sezóny a  postupu užíváme přesně po pětatřiceti letech.
 

 

Obrázky k článku

Album nebylo nalezeno. Zkontrolujte správnost adresy alba na Google Picasa.
https://picasaweb.google.com/data/feed/api/user/104485071582328491112/albumid/6158091955128654545?kind=photo&imgmax=1200&thumbsize=144&access=public&max-results=300

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz