Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Odehráli jsme...

neděle 10. května 2015: Převýšov B - Syrovátka 0:6 (0:3)

publikováno 11.05.2015

Tluka – Hruban, Fikr, Jarkovský, J. Pleskot – Hruška (65´ Kober), Pavlis, Tužil, Vodička – D. Pleskot (60´ Mrštík), Čihák (46´ Opolský)
Gól: 9´ Dan Pleskot (1:0), 22´ Dan Pleskot (2:0), 41´ Dan Pleskot (3:0), 55´ Dan Pleskot (4:0), 65´ Petr Vodička (5:0), 75´ Lukáš Hruban (6:0)
Rozhodčí: p. Tlustý

Další utkání jarní části soutěže nás čekalo v Převýšově. Obvykle to není jednoduchý soupeř, tentokrát to bylo jinak - už po příjezdu šly informace o personálních ztrátách domácích, a to takových, že prý budou rádi za jedenáct statečných. Nakonec uspěli, měli i jednoho náhradníka. Naopak Petr, který vyplňoval zápis na naší straně, provokativně naplnil soupisku až do posledního řádku ;-). Problém ale nastal taky - před úvodním hvizdem se malý Hrůša pokusil proběhnout kdesi kolem tribuny a vrátil se s krvácející hlavou, řevem a vzlykáním "já chci hned domů" , přičemž jeho požadavek jsme hned zamítli, do role ošetřovatelky a chůvy se sama jmenovala Pavlína Šimková a řešilo se jen, jestli je rána na náplast nebo na dodatečné šití. Malý hrdina to přežil, v průběhu zápasu už rozdával úsměvy, ale úraz trochu poznamenal výkon jeho taťky Martina - asi po pěti minutách Aleš poznamenal: "koukej, Hrušák se ani nehádá o aut". Martin totiž sám přiznal teč a vhazování pro soupeře... První minuty byly ospalé a málem jsme za to zaplatili, Jarda vytáhnul polovysokou střelu s námahou na roh. V deváté minutě si ale Marek Pavlis vyměnil míč s Vaškem Čihákem, nahrál do běhu Danovi Pleskotovi a ten balón uklidil po zemi k pravé tyči - 1:0 (so). Po chvíli šli dva naši hráči na jediného obránce, ale jen souboj vyhrál a míč jim skluzem ukopnul. Skóre se tak změnilo ve čtvrtině utkání, když si Dan svoji přesnou střelu zopakoval (so) a bod za asistenci si připsali i stejní dva spoluhráči. Hra se uklidnila a začaly přibývat šance hlavně na naší straně. Vašek nedosáhnul skluzem na Danovu přihrávku dva metry před brankou, Tůža poslal míč zvrchu na síť, aby se tam pohoupal, Marek provětral rukavice domácího brankáře. Třetí gól tak přišel pět minut před půlkou - Petr Vodička vypálil z přímáku, gólman míč vyrazil do výšky a Dan ho hlavičkou vrátil znovu do domácí sítě (so).

Poločasová debata byla poklidná, všichni tušili, jak se bude ubírat i zbývající čas, a tak se jednou střídalo s tím, že postupně půjdou i další. Kdosi o pauze vypnul i světelnou tabuli, což se rozhodnul řešit malý Fík. Ten sice ještě bojuje s velkou násobilkou, ale se slovy „strejdo, tady to je rozpojený“ našel jako zkušený elektrikář ihned závadu, dal se do opravování a dalo dost práce ho od kabelů odehnat (6).

Druhá půlka začala naší aktivitou a když Dan obral váhající obránce o míč a přidal čtvrtý gól (so), řekl si o střídání. Na to dostal odpověď "až dáš pátýho", nakonec ho ale kouč stáhnul a šetřil našeho střelce na další zápasy. Po hodině hry se konečně trefil někdo jiný, když Lukáš Hruban nahrál Vóďovi, ten prošel středem a jeho obvyklá pumelice z 20 metrů znamenala pátý gól (so). Převýšovští hráči ohrožovali naši branku jen sporadicky, o to víc překvapila nenápadná střela, kterou Jarda jen sledoval, jak se odráží od břevna, aby následný chaos ve vápně vyřešil jistým zákrokem. O pár minut později prošel volným středem hřiště Jarky, ale jeho střela málem přeletěla přes ochrannou síť až do lesa, a půltucet gólů tak naplnil Lukáš Hruban, který překvapil domácího brankáře přesnou dalekonosnou střelou k pravé tyči (so). Zápas se pak už jen dohrával, o sedmý gól se připravil Mršťa svým akrobaticko-komickým zakončením, a po závěrečném hvizdu jsme získali do tabulky další tři body.

Zápasy s Převýšovem prakticky vždy přinášely krásné fotbalové chvilky, měly náboj a dramatičnost. Tentokrát ne. Někteří domácí hráči zřejmě slavili plzeňský titul (i když otec Vaška Pilaře byl během utkání na střídačce), jiní dali přednost možná hokeji nebo jiným aktivitám. Škoda pro zápas, nám to ale svojí nepřítomností ulehčili a mohli jsme si tak po odchodu znovu zopakovat vítězný pokřik.


Děkujeme všem, kteří za námi přijeli až do Převýšova, aby nás podpořili – a nebylo jich málo (h5).

A zveme všechny fanoušky na naše příští utkání – v sobotu 16. května od 17,00 hodin se odehraje náš souboj s týmem Lovčic. Přijďte se znovu podívat a fandit nám!

 

 

 

Obrázky k článku

Album nebylo nalezeno. Zkontrolujte správnost adresy alba na Google Picasa.
https://picasaweb.google.com/data/feed/api/user/104485071582328491112/albumid/6147684680030852481?kind=photo&imgmax=1200&thumbsize=144&access=public&max-results=300

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz