Úvod » Odehráli jsme...

neděle 26. dubna 2015: Myštěves B - Syrovátka 2:5 (1:2)

publikováno 27.04.2015

Tluka – Hruban, Fikr, Jarkovský, J. Pleskot – Hruška, Pavlis, Tužil, Vodička – D. Pleskot (28´ Mrštík), Čihák (70´ Kuric)
Góly: 5´ Vašek Čihák (1:0), 11´ Dan Pleskot (2:0), 44´ gól domácích (2:1), 56´ Lukáš Tužil (3:1), 70´ gól domácích (3:2), 80´ Lukáš Hruban (4:2), 90´ Lukáš Tužil (5:2)
Rozhodčí: p. Konhefr st.

Po jednoznačné výhře v prvním jarním kole nás čekalo utkání venku a mnohem těžší soupeř Myštěvsi. Domácí tým získává v této sezóně body téměř výhradně doma a tak jsme věděli, že je dobrovolně neodevzdá ani nám.
První průšvih vzniknul hned po odjezdu a naštěstí se ho podařilo hned zažehnat – na zapomenuté registračky se přišlo dva kilometry od Syrovátky, takže se nejrychlejší auto oddělilo od kolony ostatních a vrátilo se. Nástup do zápasu byl naopak báječný: nejdřív přeletěl Fíkův nákop domácí obranu a Vašek Čihák se z úhlu trefil ke vzdálenější tyči (so), za pár minut vyšla kombinace Tůža – Vašek – Dan Pleskot a ten sice nadvakrát, ale přesto dotlačil podruhé míč do sítě Myštěvsi (so). Domácí sice byli nebezpeční, ale jejich akce ztrácely před vápnem přesnost a tak i v dalším průběhu přicházely hlavně naše šance. Tůža ale vybíhajícího gólmana nedokázal prohodit, střely Dana i Marka mířily vedle, po akci a centru Hrůši minul Dan Pleskot těsně tyč i hlavičkou. Po půlhodině se začala objevovat okénka v naší obraně a Jarda Tluka s troškou štěstí zastavil střelu tak, že míč přisednul, po pár minutách přišlo další varování, při kterém nás gólman zachránil včasným vyběhnutím a vyražením útočníkovy střely. Pět minut před poločasem sestřelil domácí hráč Jarkyho uprostřed hřiště neskutečnou kosou zezadu, kterou si omluvil slovy „tak mě předtím neměl chytit za ruku“. Kouč Myštěvsi mu vynadal že se zbláznil a přišel se nám za svého svěřence omluvit, domácí fanda za naší střídačkou, hulákající od začátku na sudího věty typu „dej jim kartu“ totálně oněměl a radši odešel pryč, faulující odcházel bez čekání ze hřiště… a v ruce pana Konhefra se nepochopitelně objevila jen žlutá! Jak kdosi podotkl, někteří prostě vylučují jen za vraždu nebo ani to ne :-s… A tak se „hrdina“ s číslem osm nechal jen vystřídat a hrálo se dál. Bohužel jsme do poločasu dvougólové vedení neudrželi, přišel opět nedůraz v naší obraně a i když bylo našich u velkého vápna víc než soupeřů, zůstal jeden z nich neobsazený a ten přízemní střelou Jardu prostřelil :-(.
Druhý poločas cítili domácí šanci na srovnání a tlačili se víc dopředu, v 56. minutě ale Tůža napřáhnul z 25 metrů a tečovaná střela se zastavila až v síti – 3:1(so). V dalších pěti minutách hasil Jarda dvakrát nebezpečí před naší brankou, následně střelu Lukáše Tužila vytáhnul vystřídavší gólman Myštěvsi konečky prstů nad břevno. Dvacet minut před koncem jsme ztratili míč u soupeřova velkého vápna, dlouhý přízemní pas nikdo z našich obránců nezastavil a neobsazený útočník po kličce Jardovi snížil :-(. Domácí nám v dalších chvílích začali zle zatápět, hrálo se především na naší polovině, ale v 80. minutě se vydal do útoku Lukáš Hruban, vyměnil si míč s Markem a v pádu trefil na šestnáctce míč tak, že ten se od pravé tyče odrazil přes celou branku a teprve pak zapadnul do sítě – 4:2(so). Tím sfouknul odpor soupeře a poslední minuty jsme už odehráli v poklidu, v úplném závěru ještě přišel náš pátý gól, když Fík překopnul z přímáku obranu, Tůžu nikdo nebránil a ten chytře prohodil brankáře(so).


Důležitá výhra, která se nerodila lehce. Domácí neprodali kůži snadno, pomohli jim i posily prvního týmu (oba góly vstřelili hráči áčka V. Brett a Martinič, v obraně je doplnil Čížek, kterému v sobotu vypršel několikazápasový trest). Jak jeden domácí náhradník prohlásil: „Dnes máme sestavu jak prase“. Dvakrát jsme jim našimi chybami dovolili snížit a vrátit se do zápasu, ale v pravou chvíli přišel další náš gól a zvýšení náskoku. Máme tak opět tři bodíky a těšíme se na příští kolo, kdy se odehraje derby se sousední Lhotou pod Libčany.

Zveme všechny fanoušky na příští utkání – derby se Lhotou pod Libčany se na našem hřišti odehraje v sobotu 2. května od 17,00 hodin. Přijďte se podívat a podpořit nás :-) !

 

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery