Úvod » Odehráli jsme...

sobota 1. listopadu 2014: Syrovátka - Nepolisy B 2:2 (0:1)

publikováno 04.11.2014

Šimek – Jarkovský, Fikr, Slonek (85´ Tluka), J. Pleskot – Hruška, Pavlis (60´ Kuric), Tužil, Vodička (46´ Mrštík) – D. Pleskot, Čihák
Gól: 54´ Dan Pleskot (1:1), 87´ Dan Pleskot (2:2)
Rozhodčí: p. Konhefr ml.

První listopadový den nás čekal poslední letošní soutěžní zápas, když se na naše hřiště přijel představit tým Nepolis. Náš soupeř dostal v předchozích dvou venkovních utkáních, kdy přijel s klasickým béčkem, dva pěkné nářezy. Shodou okolností to bylo právě od týmů, které jsou v tabulce za námi – z Převýšova si hráči Nepolis přivezli osm gólů, ze Starého Bydžova dokonce devět. Narozdíl od těchto zápasů jsme se my utkali s úplně jiným týmem, kde ve všech řadách od brankáře po útok nastoupili hráči áčka :-s


Už od začátku se hrál vyrovnaný zápas, my jsme se nemohli dostat k naší hře, protože běhaví soupeři zastavovali naše útoky daleko před svojí brankou. Po dvaceti minutách poslal jeden z hráčů Nepolis přízemní centr, míč prošel až na volného útočníka a ten prostřelil Dana Šimka, hájícího naši branku – 0:1. Vyrovnat mohl Vašek Čihák, ale jeho první střelu i následnou dorážku dokázal zázračně zlikvidovat gólman Marko. Postupně jsme začali přidávat, dostávali jsme se častěji na dostřel hostující branky, vyrovnat jsme ale nedokázali.
Druhý poločas začal naším náporem, při kterém jeden z obránců podrazil Dana Pleskota. Kopala se penalta, ale tu Mára Pavlis poslal těsně nad břevno. Za pár minut jsme už vyrovnali, když Dan dostal přihrávku do běhu a křižná střela se zastavila až v síti – 1:1 (so). Za pár minut mohl strhnout vedení na naši stranu Vašek, v poslední chvíli mu ale do střely skočil gólman s jedním obráncem. Dvacet minut před koncem utekl naší obraně Tomáš Hanuš a kromě toho, že se opět hosté ujali vedení, srovnal svoje gólové dostihy o nejlepšího střelce s naším Danem Pleskotem. V závěru jsme se tlačili za vyrovnáním, několikrát jsme donutili brankáře hostí k zákrokům, a remízový stav se tak na ukazateli skóre objevil až v úplném závěru. Jarda Tluka, který tentokrát nastoupil v záloze, poslal dlouhý míč před soupeřovo velké vápno, z opačného křídla přišel centr a Dan Pleskot zamířil hlavičkou přesně k tyči – 2:2 (so). Poslední minuty ani nastavení už nic nezměnily a body se tak v posledním utkání dělily.

Bohužel jsme doplatili na systém, kdy jsou týmy s více mužstvy zvýhodňovány a mohou si posilovat rezervní mužstva hráči z A-týmů. Předchozí dvě venkovní utkání odehrál náš soupeř s celkovým skórem 0:17, zatímco u nás sahal po vítězství. Ale i tak jsme si dokázali vytvořit víc šancí, tentokrát jsme si ale vybrali dávku smůly při zakončení a dost gólových příležitostí jsme neproměnili.

Uzavřeli jsme tak soutěžní podzim. Na tabulku se kouká krásně – z devíti utkání sedm výher a dvě remízy. Vedeme soutěž o čtyři body, s druhým Starým Bydžovem máme nejvíc nastřílených gólů, dostali jsme jich úplně nejmíň. Hezky vypadají i statistiky jednotlivců, které sleduje svaz. Dan Pleskot vede tabulku v počtu nastřílených gólů, mezi patnácti nejlepšími střelci, kteří dali aspoň čtyři góly, máme dokonce pět hráčů (Y)! A naše soutěž má pouhé dva brankáře, kteří dokázali aspoň dvakrát vychytat v utkání nulu. Oba jsou naši, dokázali to Dan Šimek i Jarda Tluka. Skvělé jsou i statistiky, co se týká sledovanosti. Našich devět zápasů vidělo podle údajů svazu dohromady 775 diváků, druhé Kobylice mají součet o víc než dvě stovky nižší. Díky (h5)!

Čeká nás teď dlouhá zimní pauza, zřejmě delší než obvykle – na jaře nás čeká devět odvetných utkání, zatímco vyšší soutěže mají hrát o tři utkání víc. Kdy se tak naše soutěž spustí se dozvíme až v průběhu ledna, možná února, při kolaudaci termínů. Podle některých zpráv bychom měli začít až v druhé půlce dubna, to si ale snad pánové na svazu rozmyslí (I)

Nejbližší jasně daný program je tak krátký – příští víkend rozlučka, tradiční fotbálek na Silvestra dopoledne, ples o prvním únorovém víkendu. Další akce budeme postupně doplňovat v kalendáříku.

 

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery