Úvod » Odehráli jsme...

neděle 26. října 2014: Libčany B - Syrovátka 0:5 (0:2)

publikováno 27.10.2014

Tluka – Hruban (46´ Kober), Fikr, Slonek, J. Pleskot – Vodička, Pavlis (46´ Opolský), Tužil, Hruška – D. Pleskot, Čihák (60´ Mrštík)
Gól: Vašek Čihák (1:0), Petr Vodička (2:0), Lukáš Mrštík (3:0), Lukáš Mrštík (4:0), Lukáš Mrštík (5:0)
Rozhodčí: p. Krejska

O uplynulém víkendu jsme odehráli předposlední zápas podzimní části, tentokrát na hřišti v Libčanech. Při nerovnovážném losu jsme z osmi zápasů hráli už popáté venku, ale daří se dám pokračovat ve skvěle rozjeté sezóně. K zápasu jsme opět dorazili téměř kompletní, chyběl jen Marek Hanousek a Pavel Musil, bohužel absence se týkala hlavního kouče Aleše, kterého přemohly bacily. Sestavu tak tvořil Jarky s Petrem Slonkem a i když výkon na hřišti nebyl optimální, výhra a další tři body jsou nejdůležitější (Y).
Narozdíl od nás měli domácí se sestavou velké problémy. V době začátku zápasu jich bylo na hřišti deset a čerpala se čekací doba s tím, že ještě někdo přijede, navíc prý neměli registračky, protože zůstaly u někoho, kdo byl v sobotu s áčkem. Odklad začátku znamenal, že někteří z našich kluků se museli rozloučit s návštěvou hradeckého hokeje, kam chtěli po utkání vyrazit. 

Čekání na začátek jako kdyby nám vzalo chuť do hry. Libčanští byli pohyblivější, dokázali si párkrát připravit střelecké příležitosti, v nich jim ale chyběl klid a většina střel letěla mimo. Větší nebezpečí tak přicházelo z centrů, kdy jsme jen s vypětím všech sil bránili vysokého domácího kapitána, a jednou nás od pohromy uchránil Martin Hruška, který odkopnul míč, mířící po hlavičce možná do tyče nebo do sítě. Naše šance začaly přicházet až půlhodině hry, ale znamenaly to nejdůležitější – změnu skóre. Nejdřív dokázal Lukáš Tužil dostihnout u brankové čáry míč, na který by se asi každý jiný vykašlal, a jeho centr poslal Vašek Čihák zblízka hlavou do sítě (so). Chvilku nato Lukáš Tužil svoji šanci neproměnil, potom se před gólmanem ocitl Dan Pleskot, ale obránci ho faulovali a kopal se přímák. Ten si nachystal Petr Vodička a přízemní ranou k tyči přidal druhý gól (so).
O přestávce tak panovala dobrá nálada, věděli jsme, že domácím budou rychleji ubývat síly, protože někteří hráli v sobotu s áčkem. Na bahnitém hřišti jsme se taky báli kombinovat a spíš jsme míče nakopávali, s dvougólovým polštářem jsme si mohli víc dovolovat. První minuty druhé půlky se ale i tak domácí drželi a rozhodující chvíle přišly až s příchodem Lukáše Mrštíka, který po hodině střídal Vaška. Mršťa byla na hřišti jen pár desítek sekund a při prvním útoku, kdy Dan Pleskot centroval z pravé strany, dovezl Lukáš skluzem míč do domácí sítě – 3:0 (so). V tu chvíli ho bylo plné hřiště, za pár minut inkasoval za faul žlutou a později nám zatrnulo, když po jeho dalším zákroku zůstal domácí hráč ležet a libčanští hráči se sesypali na sudího s tím, aby Mršťu vyloučil. Postupem času jsme dokázali soupeře čím dál víc přehrávat, Lukáš Tužil trefil tyč, dvacet minut před koncem přišel náš čtvrtý gól po chybě gólmana. Ten na těžkém terénu trefil špatně míč, rozehrávku zachytil Dan Pleskot, nahrál Mršťovi a Lukáš přidal svůj druhý gól (so). Při další Tůžově šanci užuž diváci mohli jásat, ale lob přes gólmana dokázal vracející se obránce vykopnout skluzem na čáře, po rohu střílel Petr Slonek a orazítkoval tyč. V závěru přišly velké šance domácích, se kterými měli dost práce obránci i Jarda Tluka v brance, abychom uhájili čisté konto v kolonce inkasovaných gólů, v jednom případě se střela domácího hráče lehce otřela o tyč. Skóre tak nakonec uzavřel Mršťa, který dostal míč za obranu, obešel brankáře a střelou do prázdné branky završil hattrick (so).

Podle skóre to vypadá, že to byl pohodový zápas, není to ale pravda. V první půlce byli domácí pohyblivější, měli ale vychýlenou mušku, zato my jsme se trápili s těžkým terénem. Naštěstí pro nás jsme naše šance v závěru poločasu dokázali využít a po změně stran jsme postupně skóre navyšovali, zatímco libčanští nedokázali ani jednou skórovat. Důležité jsou hlavně další tři získané body, které znamenají, že už před posledním podzimním zápasem jsme půlmistrem naší soutěže (h5).

 

Poslední podzimní utkání odehrajeme příští sobotu 1. listopadu. Od 14,00 hodin se na našem hřišti utkáme s týmem Nepolis. Zveme znovu naše fanoušky – přijďte nás povzbudit :-)!

 

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery