Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Odehráli jsme...

sobota 18. října 2014: Hlušice B - Syrovátka 2:2 (1:2)

publikováno 20.10.2014

Tluka – Hruban, Fikr, J. Pleskot, Jarkovský – Vodička, Pavlis, Tužil, Knížek (46´ Kuric) – D. Pleskot, Čihák (53´ Opolský)
Gól: 8´ Dan Pleskot (1:1), 26´ Marek Pavlis (2:1)
Rozhodčí: p. Konhefr st.

Po důležitém vítězství nad Starým Bydžovem nás čekal další důležitý duel na hřišti v Hlušicích. Proti týmu mladíků, který si doma často nenechá vzít body a drží se v popředí tabulky, máme často problémy a věděli jsme, že jakýkoliv zisk bude cenný.
Utkání bylo specifické ještě z jednoho důvodu: byl to první souboj o loňského podzimu, kdy se Karel Průcha z Hlušic zachoval jako pomatenec, svým zákrokem zlomil našemu Petrovi Vodičkovi nohu a následně ještě pokopal Martina Hrušku. Tentokrát se utkání odehrálo víceméně v klidu, možná i díky tomu, že místní „borec“ nechytal, v brance domácích se objevil mladý gólman Strýhal.

Zápas začal hodně svižně. Hned v první minutě utekl Dan Pleskot, hlavičkou zakončoval Radim, mířil ale do brankáře. Hra se přesunula na druhou stranu, kde přišel náš faul, centr trefil hlavou neobsazený útočník a už jsme prohrávali :-$… Nepříznivý stav netrval dlouho. Po pár minutách roh Marka Pavlise našel Dana a jeho hlavička se od břevna odrazila do sítě – 1:1 (so). Pohybliví domácí nám dělali problémy, po čtvrthodině hry jsme dvakrát se štěstím přečkali nebezpečí: nejdřív zůstal volný hráč Hlušic po střele z přímáku, který nadzvedla zeď, naštěstí zblízka trefil místo, kde stál Jarda Tluka. Hned nato jsme nechali utéct útočníka po pravé straně, ten našeho gólmana prohodil, vracející se Fík naštěstí míč srazil na roh. Až potom jsme přece jen hru zlepšili a začali jsme být pro domácí branku víc nebezpeční. V šestadvacáté minutě jsme se ujali vedení po trochu kuriózní akci. Centr Lukáše Tužila od brankové čáry zasáhnul domácí gólman, míč trefil břevno a odrazil se obloukem do výšky. Dobíhající Dan ho chtěl doklepnout do sítě, balón ale skočil ještě jednou na břevno a teprve potom se vrátil do hry, zatímco Dan už byl v brance. Naštěstí za ním dobíhal jako první Marek Pavlis a ten už míč poslal tam, kde jsme ho chtěli vidět – 2:1 (so). Domácí mohli vyrovnat po střele z velkého vápna, kterou Jarda dokázal vyrazit, dorážka dobíhajícího hráče soupeře mířila vysoko nad.
O poločasu jsme vystřídali Radima za Jirku Kurice, řešil se zdravotní stav Vaška Čiháka, kterého nešetrně nakopnul domácí hráč v poslední minutě. Kouč apeloval na klid, přesnější kombinace a na zbytečné řečnění. Sudí se totiž nechal od některých domácích hráčů počastovat takovými výrazy, že by je každý jiný rozhodčí posílal jednoho po druhém do sprch, a někteří naši začínali mít tendenci ke komentování hry taky.
Vedení nám ve druhé půlce hry vydrželo jen několik minut. Zbytečně ztracený míč na naší půlce znamenal protiútok a přísně odpískaný faul, když si útočník domácích nakopnul míč kolem Fíka a když se náš stoper otočil a za balónem se rozeběhnul, naběhnul hráč Hlušic na jeho záda a spadnul. Střelu přes zeď by Jarda asi chytil, jeden z našich bohužel míč tečoval a ten doskákal k opačné tyči :'(… Po hodině hry se do šance dostával jeden z domácích hráčů, naštěstí neměl na zamíření čas a střílel nad, na druhé straně zakončoval hlavičkou Dan, brankář se ale nenechal zaskočit. Postupem času nás domácí začínali čím dál víc přehrávat, naštěstí pro nás jejich akce končily před naším velkým vápnem a dostali se jen do dvou větším šancí – nejdřív útočník hlavičkoval těsně vedle, deset minut před koncem chytil Jarda v pohodě střelu z velkého vápna, mířící pod břevno, ale přece jen téměř na střed branky. Naše hra na brejky taky neměla valný úspěch, největší šance tak přišla pět minut před koncem, když Lukáš Tužil napálil bombu z voleje po přetaženém rohu, ale mířil těsně nad. V poslední minutě měl náš záložník ještě jednu střelu, ale ani ta v brance neskončila (Lukáš nám hned po utkání ukazoval, že to bylo vinou rozpárané kopačky) a jeho životní série se zastavila na čtyřech zápasech po sobě, ve kterých dal gól. Kup si nové a příště začni nanovo ;-)!

Přečkali jsme následně i snahu domácích rozhodnout v nastavení a po závěrečném hvizdu skončila i naše týmová série, kdy jsme vyhráli prvních šest zápasů. Je to určitě škoda, ale jak padlo v kabině, nejsme dechovka, abychom pořád jenom vyhrávali :-). Je fajn, že jsme na hřišti velmi dobrého soupeře uhráli remízu a rozdělili jsme se po bodu, protože hlavně v úvodu zápasu i v jeho závěru byli domácí lepší a kdyby hlušičtí vyhráli, táhnuli by vláček pronásledovatelů za námi. Takhle v tabulce držíme šestibodový náskok před nejbližšími pronásledovateli a čekají nás dvě poslední podzimní utkání s mužstvy ze středu tabulky – v Libčanech a potom doma s Nepolisy.

 

I do vzdálených Hlušic nás přijela podpořit řada fanoušků – děkujeme všem za podporu! A rádi Vás uvidíme i příští víkend v Libčanech. Hraje se tentokrát v neděli 26. října. Upozorňujeme, že začíná zimní čas, tím pádem i my začínáme dřív, hraje se už od 14,30 hodin.

Obrázky k článku

Album nebylo nalezeno. Zkontrolujte správnost adresy alba na Google Picasa.
https://picasaweb.google.com/data/feed/api/user/104485071582328491112/albumid/6071996271577002993?kind=photo&imgmax=1200&thumbsize=144&access=public&max-results=300

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz