Úvod » Odehráli jsme...

sobota 11. října 2014: Syrovátka - Starý Bydžov 1:0 (1:0)

publikováno 12.10.2014 (aktualizováno 14.10.2014)

Tluka – Jarkovský, Fikr, Slonek, J. Pleskot – Vodička (82´ Hruban), Pavlis, Tužil, Hruška – D. Pleskot (88´ Kober), Čihák (74´ Mrštík)
Gól: 39´ Lukáš Tužil (1:0)
Rozhodčí: p. Papík

Výborný zápas proti skvěle připravenému soupeři. To je asi typické hodnocení zápasů proti Starému Bydžovu, který pokaždé potvrzuje, že právem patří ke špici naší soutěže. V minulé sezóně jsme se utkali díky nadstavbě čtyřikrát. Jednou jsme vyhráli my, třikrát soupeři. Proto jsme náš sobotní duel považovali za zápas podzimu a to, že se nám ho po roce povedlo jediným gólem zápasu udolat, je skvělá zpráva pro nás i pro všechny, kteří nám fandí.

Hostující hráči nás zaskočili tím, že si přivezli červené dresy, protože tutéž barvu máme nahlášenou my a od této sezóny bychom ji měli mít právo použít jako domácí. Šli jsme tak do černých, ve kterých jsme loni obvykle prohrávali, a k tomu jsme zariskovali tím, že jsme si udělali společnou předzápasovou fotku (P). Před čtrnácti dny jsme totiž focení zrušili, protože si někdo vzpomněl, že jsme zápas po společném focení obvykle prohráli…
Poslední den, kdy bylo možné řešit hostování hráčů, se nám povedlo kádr rozšířit o gólmana Jardu Tluku, který přišel ze sousední Lhoty pod Libčany. V úterý si zachytal trénink a v sobotu se po domluvě s koučem i s Danem Šimkem hned postavil mezi tyče, zatímco Dan kroužil se svým foťákem kolem hrací plochy. Díky tomu máme první poločas zdokumentovaný nádherně, druhá půlka byla kvůli podmračenému počasí, které fotoaparát skousával špatně, už horší. Pozápasové fotky (včetně kotoulu, který kouč Aleš předvedl jako slíbenou odměnu za případné vítězství ;-) ) jsou díky blesku v pořádku, musela ale proběhnout jejich cenzura. Takže jediný problémek zápasu je to, že referátek vzniká z hlavy, protože i náhradníci byli podle svých slov tak v tranzu, že nic nepsali…


Hned od začátku utkání probíhal vyrovnaný boj. Měli jsme možná opticky trochu navrch díky několika kopaným rohům a centrům po standartkách, obrana soupeře ale dokázala bez problémů míče, směřující do vápna, odvracet do bezpečí. Největšími našimi šancemi tak byla rána Vaška Čiháka po odvráceném rohu, kdy trefil obránce, jinak by měl gólman s pěknou střelou hodně starostí, potom přišla jasná tutovka, kdy brankář hostí vyrazil míč a Dan Pleskot dorážel, našeho střelce se ale drží smůla a dorážku napálil jen do těla gólmana, který se zvedal ze země. Na naší straně vyrazil Jarda táhnou střelu nad břevno, potom Danův únik a pokus o zakončení zblokoval v poslední chvíli obránce. Když už se pomalu blížil poločas, rozebrali soupeři naši obranu a zákrok Jardy Tluky, který povyběhl až mezi obránce, zastavil akci, po níž soupeři kopali jen roh. Ten jsme odvrátili, dlouhý nákop nastartoval po křídle Dana Pleskota, který utekl stoperovi, situaci dvou proti jednomu obránci vyřešil přihrávkou a střela Lukáše Tužila, na kterou si brankář sáhnul, rozjásala tribunu – 1:0 (so)!
Druhý poločas začal naší šancí, když se do zakončení tlačil Vašek, obránce byl ale úspěšnější. Postupem času jsme se čím dál víc zatahovali do obrany a soustředili se na brejky, po jednom si opět vybral Dan Pleskot smůlu, když mu šanci zneškodnil vybíhající gólman hostí. Kritická byla pro nás doba kolem sedmdesáté minuty, když jsme několik akcí krotili jen se štěstím, při jednom útoku nás soupeři rozebrali a Jarda předvedl neskutečný zákrok, když rukou zastavil gólovou střelu, mířící do jeho protipohybu (h5), a Jarky upálil míč v poslední chvíli před dotírajícími útočníky. Osm minut před koncem už při střele zpoza velkého vápna ani náš brankář nedokázal zasáhnout, míč se ale odrazil od břevna zpátky do hřiště. Krátce nato připravil Vóďa míč pro Lukáše Tužila, jeho střela šajtlí mířila do šibenice, brankář hostí ale konečky prstů i tuhle šanci zázračně zachránil (Y). Závěr utkání i chvíle nastavovaného času se nám povedl, protože jsme dokázali většinu útoků zastavovat už daleko před naší brankou, dovolili jsme soupeřům jedinou, vedle mířící střelu, a po závěrečném hvizdu sudího jsme si připsali tři důležité body.

 

Zápas jsme tak zvládnuli a získali jsme cenné vítězství. Soupeři ze Starého Bydžova nebyli určitě horší než my, kdyby zápas skončil remízou, byli by nejspíš spokojeny obě strany. Souboj se líbil i divákům, několikrát se při akcích na obou stranách ozval potlesk(h5). A ozdobou utkání byli oba brankáři – střelci na obou stranách měli řadu šancí, které gólmani likvidovali občas i neuvěřitelným způsobem a jen střela Lukáše Tužila z konce prvního poločasu prošla až do sítě. Díky tomu jsme dokázali urvat vítězství na naši stranu a utéct našemu soupeři o osm bodů.

Děkujeme všem fanouškům za návštěvu a podporu. Příští dvě utkání hrajeme venku – v Hlušicích a v Libčanech. A určitě budeme rádi, když se s vámi setkáme a přijedete nás podpořit i na tyto důležité souboje.

Příští víkend hrajeme na hřišti v Hlušicích. Začíná se v sobotu 18. října od 15,30 hodin.

 

Obrázky k článku

Album nebylo nalezeno. Zkontrolujte správnost adresy alba na Google Picasa.
https://picasaweb.google.com/data/feed/api/user/104485071582328491112/albumid/6069769077913938785?kind=photo&imgmax=1200&thumbsize=144&access=public&max-results=300

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery