Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Odehráli jsme...

sobota 27. září 2014: Syrovátka - Převýšov B 4:3 (2:0)

publikováno 30.09.2014

Šimek – Hanousek (46´ Hruban), Fikr, J. Pleskot, Knížek (63´ Kuric) – Jarkovský,Vodička, Pavlis, Tužil, Hruška – D. Pleskot, Čihák (90´ Kober)
Gól: 43´ Dan Plekot z penalty (1:0), 44´ Dan Pleskot (2:0), 69´ Jirka Pleskot (3:2), 80´ Lukáš Tužil (4:2)
Rozhodčí: p. Konhefr ml.

Po vítězném derby ve Lhotě jsme hráli další kolo doma s Převýšovem a čekal nás úkol potvrdit první místo v tabulce proti soupeři, se kterým se obvykle nadřeme, ale body nakonec sbíráme. A jak se ukázalo, přesně tak zápas vypadal.
Při přepisu sestavy dalo nejvíc práce opravit hráče v obraně – tam oproti Lhotě nezůstal kámen na kameni. Tři obránci z předchozího zápasu totiž skončili jako náhradníci a v základu z nich zůstal jen Jarky, který zaplnil místo v záloze po pracovně zaneprázdněném Vóďovi. Ostatní místa zůstala proti derby beze změn.
Zápas začal svižně a se šancemi na obou stranách. První gólovkou byl únik Dana Pleskota a jeho střela z úhlu, kterou hostující gólman vyrazil. Po pár minutách hry naše obrana zaspala takovým způsobem, že dva útočníci šli sami na našeho gólmana a zachránilo nás jen to, že přihrávka před prázdnou branku nebyla přesná a dorážející hráč umí jen pravou nohou. Za chvíli minula Jarkyho střela (tedy spíš nepovedený centr) o centimetry horní růžek branky, další šance Dana Pleskota opět skončila na výborném Frantovi Hanslovi v brance hostí. Dan Šimek se mu za chvíli musel vyrovnat zákrokem po rozehraném rohu, když vytáhnul střelu pod břevno. Po půlhodině hry jsme kopali už několikátý roh, Lukáš Tužil trefil krásně volej, ale brankář střelu vyrazil a dorážka Dana Pleskota mířila těsně vedle. Až závěrečné minuty poločasu způsobily to, že se na světelné tabuli začala měnit nejen čísla odehraných minut, ale i skóre. Nejdřív se do šance probíjel Vašek Čihák, kontakt s obráncem neustál a sudí písknul penaltu, kterou Dan proměnil, i když si gólman na míč sáhnul – 1:0 (so). Po rozehrání hosté zaútočili, přišli ale o míč a dlouhý nákop dopředu skončil brejkem našeho útočníka, kličkou a střelou do prázdné branky, po které jsme vedli 2:0 (so).
Poločas tak s bleskově získaným náskokem vypadal celkem pohodově, na rozdíl od křiku, který byl slyšet i přes zavřené dveře z tábora soupeřů. Jenže přesně podle toho vypadal úvod druhé půlky, kdy jsme se po pár desítkách sekund jen dívali, jak přihrávka středem prochází až k nabíhajícímu hráči soupeře a jeho střela podél vybírajícího brankáře končí v síti :-$… Možnost vrátit nám dvougólové vedení mohl Dan Pleskot, toho ale znovu vychytal brankář, v osmapadesáté minutě kopal Fík přímák, centr našel Lukáše Tužila, ten trefil volej těsně vedle. Po hodině hry poletoval míč v našem vápně, nedokázali jsme ho několikrát odkopnout a chaos skončil faulem a penaltou, jejímž proměněním převýšovští srovnali stav :-(. I herně byl zápas vcelku vyrovnaný, při některých soubojích se jiskřilo, o chvíli později měl Dan Šimek trochu štěstí, když tečovaná střela skončila v jeho rukavicích a dobíhající útočníci přišli pozdě. V 69. minutě jsme kopali roh a Jirka Pleskot poslal hlavičku pod břevno, kterou brankář nedokázal vytěsnit mimo – 3:2 (so). Za pět minut přehodil Dan Pleskot vybíhajícího gólmana, trefil ale břevno, vzápětí zasahoval Dan Šimek při střele zblízka a dorážka, mířící do prázdné branky, už neplatila pro útočný faul převýšovského hráče. Deset minut před koncem se hosté tlačili za vyrovnáním, přišli ale o míč a přišel náš brejk čtyř na dva. Vašek Čihák posílal dopředu Jarkyho, míč se mu ale od obránce odrazil zpátky a proto zkusil další nahrávku na druhou stranu pro Lukáše Tužila. Toho už obránci nedohnali a Lukášova střela placírkou znamenala navýšení našeho vedení (so). Pátý gól mohl vzápětí přidat i Vašek, který po sólu dokázal udělat vybíhajícímu gólmanovi kličku, do střely ale skočil vracející se obránce a i když na tribuně chvíli jásalo, následně jsme zjistili, že míč není v brance, ale visí jen v ochranné síti. Pět minut před koncem jsme si způsobili problémy dalším faulem a penaltou, která znamenala už jen těsný náskok :-s. Závěr zápasu jsme si ale pohlídali a po závěrečném hvizdu jsme si připsali další tři body.
Výhra se nerodila lehce. Po většinu utkání se odehrával vyrovnaný boj, my jsme měli víc šancí, ale Franta Hansl v brance Převýšova nás tradičně potrápil. Skóre se tak měnilo jak na houpačce - když už jsme v závěru poločasu dali dva slepené góly, namísto uklidnění jsme si náskok nechali vzít. V dalších minutách jsme znovu vedli o dva góly, abychom si poslední chvíle znovu zkomplikovali. Naštěstí už pak následoval konec zápasu a tím pádem připsaná výhra, po které se náš tým přesunul do klubovny, kde se stejně jako celý národ rozdělil na sparťany a slávisty a šlo se fandit (B).

Další kolo nás čeká zápas na neoblíbeném hřišti v Lovčicích, kde jsme několik let nevyhráli. Hraje se v sobotu 4. října, začíná se v 16,00 hodin.

 

Obrázky k článku

Album nebylo nalezeno. Zkontrolujte správnost adresy alba na Google Picasa.
https://picasaweb.google.com/data/feed/api/user/104485071582328491112/albumid/6064573063650797265?kind=photo&imgmax=1200&thumbsize=144&access=public&max-results=300

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz