Úvod » Odehráli jsme...

neděle 21. září 2014: Lhota pod Libčany - Syrovátka 1:3 (1:1)

publikováno 22.09.2014

Šimek – Hruban, Jarkovský, Slonek, Kober (46´ Knížek) – Vodička, Pavlis, Tužil, Hruška (60´ Kuric) – D. Pleskot, Čihák (77´ Mrštík)
Gól: Marek Pavlis (1:1), Lukáš Tužil (2:1), Vašek Čihák (3:1)
Rozhodčí: p. Merbs

Třetí kolo letošního ročníku nás čekalo derby v sousední Lhotě, a jak každý ví, tyhle zápasy obvykle mažou tabulkové rozdíly a nemají předem favorita. Teoreticky mělo hrát všechno pro nás, byli jsme v tabulce nahoře, zatímco domácí bez bodu až téměř u jejího dna, ale všichni tušili, že to nebude jen tak a výhra nám nespadne do klína…
Původně nám měl chybět jen dovolenkář Pavel Musil, ale v den zápasu nám kvůli nemoci vypadli oba stopeři, takže se na jejich místa postavili Jarky s Petrem Slonkem, pro které byla tahle spolupráce poprvé.
První šance utkání byla naše. Dan Pleskot utekl po křídle, ale nabíhající Vašek Čihák poslal jeho nabídku zblízka jen do břevna. O pár minut později překvapil Vašek bránící domácí obloučkem na nabíhajícího Petra Slonka, ten z vápna minul tyč o pár centimetrů. Pak se ale domácí probudili a začali nám slušně zatápět. My jsme měli problémy při bránění, když to chvílemi vypadlo, že je lhoteckých na hřišti snad o dva víc (tak to aspoň okomentoval v jednu chvíli Lukáš Tužil) a jen díky nepřesným střelám a v jednom případě zvednutém praporku trval bezbrankový stav. Ve dvacáté minutě přišla další nabídka Dana na nabíhajícího Hrůšu, ten střílel bez přípravy, minul ale branku. Hned po rozehrání vyšel domácím rychlý útok, neobsazený útočník udělal našemu gólmanovi kličku a dal první gól utkání :-s… Naše snaha tlak a o srovnání často končila vysokými balóny nebo nepřesnými přihrávkami, zatímco lhotečtí byli stále nebezpeční, ale přece jen jsme se dostávali do šancí stále víc. Deset minut před půlkou přišel centr z pravé strany a dobíhající Marek Pavlis míč protlačil do sítě – 1:1 (so)! O pár minut centroval Vašek a Dan Pleskot trefil balón víc patou než nastavenou placírkou a branku z malého vápna minul…
O přestávce jsme dostali vyčiněno za mizerné a měkké bránění, pomalé přebírání soupeřů, a zbrklost při zakončení, Markovi kouč nabízel prášky, protože ho muselo bolet za krkem z toho, jak míč poletoval nad ním tam a zpátky a kromě vstřeleného gólu si skoro nezahrál… Vystřídali jsme Lukyna Kobera za Radima Knížka a při nástupu nám přivítal déšť (st).
První minuty druhé půlky hry se boj odehrával mezi vápny, na obou stranách byli obránci vždycky u míče včas a gólmani měli práce málo. Po hodině hry zkusil Vašek překvapit střelou z úhlu, míč trefil vzdálenější tyč, u dorážky byl první Lukáš Tužil a i když měl před sebou několik obránců i vracejícího se brankáře, jeho střelu do šibenice zastavila až síť (so)! Pár minut nato musel Dan Šimek vyrazit nepříjemnou přízemní střelu a Jarky všechno vyřešil odkopem, za chvíli hlavička lhoteckého útočníka skončila na tyči těsně pod šibenicí a odražený balón odpálil Petr Slonek do autu. Čtvrt hodiny před koncem nevyužili domácí dárek rozhodčího v podobě přímáku za vápnem (přitom se domácí útočník Radimovi omlouval, že mu při souboji šlápnul na nohu), hra se otočila na druhou stranu, kde jsme taky nezakončili. Domácí stoper si chtěl při zakládání nového protiútoku pomoci přihrávkou nazpátek, tam se ale chůzí vracel Vašek Čihák, a nečekaný dárek v podobě balónu do běhu vyřešil kličkou a střelou do sítě – 3:1(so)! Dvougólový náskok přinesl uklidnění, a i když kluci ze Lhoty dál bojovali, my už jsme je do větší gólovky nepustili. Naopak Dan Pleskot po úniku těsně minul pravou tyč, centr Jirky Kurice proletěl vápnem, aniž by ho někdo zasáhnul, v závěru poslal Petr Vodička střílený centr do vápna, Dan ale hlavičkou minul branku. Zápas tak skončil naším vítězstvím o dva góly, po kterém jsme si užili děkovačku s početnou skupinou našich fanoušků (h5).


Výhra se nerodila nijak jednoduše. Po našich úvodních šancích se domácí rozjeli k výborném výkonu a kdyby vydrželi hrát celý zápas tak jako úvodní půlhodinu, asi bychom si tři body neodvezli. Důležité bylo vyrovnání, které přišlo ještě před poločasem, po změně stran jsme přece jen dostali míč víc na zem a když přišel náš druhý gól, vypadalo to s výsledkem dobře. Díky pozornému bránění jsme vedení drželi a když jsme po chybě domácího stopera přidali třetí gól, poslední minuty jsme už odehráli v pohodě a máme v tabulce další tři body, které po ztrátách soupeřů znamenají, že už máme před nimi malý náskok. Bylo by tak fajn, abychom výborný start do sezóny potvrdili i za týden doma.

 

Další kolo hrajeme na našem hřišti – v sobotu 27. září přivítáme na našem hřišti Převýšov. Soupeř taky nezačal sezónu špatně, díky dvěma domácím výhrám je na čtvrtém místě, takže nás nečeká nic lehkého. Zápas začíná znovu od 16,30 hodin, zveme naše fanoušky – přijďte nás povzbudit :-) !

 

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery