Úvod » Odehráli jsme...

sobota 13. září 2014: Syrovátka - Myštěves B 9:0 (2:0)

publikováno 16.09.2014

Šimek – Jarkovský, Fikr, J. Pleskot, Hruban (77´ Kober) – Vodička (46´ Kuric), Pavlis (61´ Knížek), Tužil, Hruška – D. Pleskot, Mrštík (46´ Čihák)
Gól: 8´ Petr Vodička (1:0), 13´ Marek Pavlis (2:0), 47´ Vašek Čihák (3:0), 48´ Dan Pleskot (4:0), 51´ Dan Pleskot (5:0), 65´ Vašek Čihák (6:0), 75´ Vašek Čihák (7:0), 80´ Dan Pleskot (8:0), 84´ Jirka Pleskot (9:0)
Rozhodčí: p. Liebisch

 

Po vítězném úvodním utkání v Kobylicích nás čekala premiéra na domácím hřišti. A asi málokdo čekal, jak dopadne – nastřílených devět gólů, zaznamenané dva hattricky (svaz znovu vyhlásil soutěž v téhle „disciplíně“), čisté konto v počtu inkasovaných gólů (v tom se soutěží taky), to všechno před hodně pěknou návštěvou (h5). Na tribunu totiž dorazily nejen známé tváře, ale postupně doráželi i další diváci – po skončení cykloakce mikroregionu, která měla cíl v sousední vesnici, se při návratu domů řada cyklistů zastavila u nás na hřišti. Někteří jen ze zvědavosti, ale objevili jsme mezi nimi třeba i Petra Zoubka, hájícího naše barvy před nějakými deseti, dvanácti lety, i jeho syna, který se hlavně zajímal o to, kdy nastoupí jeho trenér Lukáš Kober.
V týdnu se nám povedlo dotáhnout jeden kšeft. Získali jsme ze Lhoty Vaška Čiháka, zatímco opačným směrem zamířil Dominik Podzimek. S ohledem na to bude zajímavý příští zápas právě ve Lhotě – na každé straně jsou dva hráči, hostující z opačného klubu. A dalších, kteří znají druhý tým, je nepočítaně. Hlavně tedy na naší straně…
Zápas měl maličkou předehru v nápadu, jestli udělat před úvodním hvizdem společnou fotku (P). Nápad to byl zajímavý, ze stálého kádru chyběli jen dva hráči (asi se zase hned tak nesejdeme), ale Aleš si vzpomněl na jednu věc: téměř vždy, když jsme se fotili, dopadnul zápas špatně. Takže jsme focení odložili na neurčito.
Po prvních pokusech o otevření skóre, když nejdřív střílel Dan Pleskot a za pár minut se neúspěšně snažil protlačit míč Martin Hruška, jsme se dočkali prvního gólu v osmé minutě, když za velkým vápnem vystřelil Mršťa a dorážku obstaral Petr Vodička – 1:0 (so). Za pět minut se Mršťa probíjel obranou, jeho pokus o střelu neprošel, ale dobíhající Marek Pavlis byl úspěšný a my jsme vedli o dva góly (so). Během pár dalších minut střílel zdálky Mršťa, za chvíli bombu Dana Pleskota zlikvidoval gólman, potom Dan po našem házeném autu (my už jsme se to snad naučili) trefil tyč. Soupeři se postupně začali rozjíždět a hra se vyrovnala, po jednom rohu dokázal útočník tečovat centr směrem k naší brance a Hrůša míč odpálil dřív, než nám mohli dobíhající hráči zavařit. O několik minut později proletěla střela zdálky těsně mimo, deset minut před poločasem měli největší šanci. Fík dostal na místě stopera míč do souboje, po něm se balón odrazil útočníkovi do běhu, jeho nájezd a pokus o kličku si ale Dan Šimek vychutnal a šanci zneškodnil (Y). A ještě před poločasovým hvizdem musel náš gólman jistit další dalekonosný pokus, mířící těsně nad břevno.
Přestávka byla vcelku poklidná, přišlo varování před prostupností naší obrany a naopak povzbuzení k většímu důrazu v zakončení. A dvakrát jsme vystřídali – Vóďa i Mršťa, kteří rozestavení odnesli tím, že většinu času strávili v rozmáčené části hřiště, vypadali jako brigádníci, vracející se po skončení směny z rýžového pole ;-).
Stačily jen dvě minuty, aby našel Vašek Čihák s Danem Pleskotem společnou řeč, Dan po zemi centroval a Vašek dotlačil skluzem míč do sítě (so). Za další minutu přidal Dan náš čtvrtý gól a když za několik minut přidal i pátou trefu, bylo rozhodnuto. Hráči Myštěvsi sice bojovali dál, měli i několik šancí na vstřelení gólu (po jednom přímáku dokonce trefili tyč), góly jsme ale stříleli jen my. Asi nejhezčí trefou byl Vaškův volej zpoza vápna, který proletěl houštinou těl a zapadnul přesně k tyči. Skóre se nakonec zastavilo na číslici devět, když poslední trefu přidal Jirka Pleskot, který se vydal do vápna z pozice obránce a dostal dost času na zpracování centru a přesné namíření. V závěrečných minutách jsme měli i pár možností na přidání desáté trefy, ale ta už nepřišla. Jako poslední se o ni pokusil Lukáš Kober, ale netradičně – vypálil na naši branku, když chtěl ukopnout míč před dotírajícím soupeřem. Dan Šimek si ale vychytanou nulu nenechal vzít ani takhle ;-).
Jsme určitě rádi za vysokou výhru nad soupeřem, se kterým se občas trápíme. Hosté doplatili na souběh utkání s áčkem, které hrálo na Slávii v Hradci. Po úvodní čtvrthodině zápasu, kdy dostali dva góly a přečkali další šance, byli ve zbytku první půle vyrovnaným soupeřem a nebýt rychlých gólů po změně stran, byl by i další průběh určitě složitější.
A výhra znamená ještě jednu věc: díky tomu, že jsou odehraná jen dvě kola, vysoká výhra nám pomohla vystoupat až do čela tabulky (Y). Doufejme, že tam vydržíme co nejdéle…


Děkujeme fanouškům za podporu, snad jsme je potěšili výkonem i výsledkem taky. A všechny zveme na derby do Lhoty, kam jedeme příští víkend. Hraje se v neděli 21. září. Poprvé se taky posouvá čas, začíná se už v 16,30 hodin (O)!

 

Obrázky k článku

Album nebylo nalezeno. Zkontrolujte správnost adresy alba na Google Picasa.
https://picasaweb.google.com/data/feed/api/user/104485071582328491112/albumid/6058999825806718593?kind=photo&imgmax=1200&thumbsize=144&access=public&max-results=300

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery