Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Odehráli jsme...

neděle 7. září 2014: Kobylice B - Syrovátka 2:4 (2:3)

publikováno 08.09.2014 (aktualizováno 10.09.2014)

Šimek – Hruban, Fikr, J. Pleskot, Hanousek – Hruška, Pavlis (57´ Musil), Tužil, Vodička (46´ Kuric) – D. Pleskot, Mrštík
Gól: 3´ Lukáš Mrštík, (1:0), 40´ Dan Pleskot (2:2), 42´ Petr Vodička z penalty (3:2), 87´ Lukáš Mrštík
Rozhodčí: p. Konhefr st.

Tak nám konečně skončily zápasy o ničem a začala soutěž. První kolo nás los příliš nešetřil, protože jsme jeli na hřiště do Kobylic, které v minulém ročníku sestoupily ze třetí třídy…
Do utkání nemohl zasáhnout Jarky, který dostal za červenou v poháru jednozápasový trest, a protože jsme minulý víkend dostali v pohárových „zápasech útěchy“ předem vyžádané volno kvůli dětskému dni, trest se přesunul na první mistrák. Kvůli rodinné akci nedorazil ani Radim, ale i tak se nás sešlo dost na to, aby měl kouč na výběr, jak tým poskládat.
Domácí nás v první chvíli zaskočili červenými dresy, ve kterých začali ze šaten vycházet ven. Aleš si totiž při balení věcí nastudoval, že domácí si nahlásili černé, takže se museli jít přestrojit do jiných, protože červené jsme si přivezli my.
Začali jsme výborně. Hned ve druhé minutě nám pokazil radost z gólu, který dal Dan Pleskot, jen zvednutý praporek domácího asistenta. Krátce na to nakopnul Marek Hanousek dlouhý přímák, a ve chvíli, kdy se Aleš rozčílil, že nikdo přetažený míč nedobíhá, se právě vzadu objevil Martin Hruška a jeho oblouček z brankové čáry přes povyběhnutého gólmana uklidil Mršťa do sítě – 1:0 (so)! A hned vzápětí jsme se zlobili, když po rychlé akci Dana v šanci zezadu podrazil obránce, ale sudí penaltu nepísknul. I domácí bafuňáři po zápase uznali, že to nejspíš penalta byla, ale rozhodčí byl v té době ještě daleko za půlící čárou a ze šedesáti metrů pořádně souboj vidět nemohl (H)… Domácí se postupně začali dostávat do hry a Dan Šimek musel nejdřív vyrážet nepříjemnou  střelu z úhlu. Po čtvrthodině hry  se naše zadní řady nedomluvily a míč, nakopnutý skoro od půlící čáry, lovil náš gólman v poslední chvíli u šibenice. Následný roh už ale nedopadnul dobře, když centr proletěl celým vápnem a neobsazený domácí hráč hlavičkou vyrovnal :-$… Naší odpovědí byla střela Marka Pavlise, kterou gólman domácích nohou vykopnul. Ve 24. minutě jsme nedokázali zastavit útok po naší levě straně, Dan Šimek vyrazil první střelu, dva dobíhající útočníci pokus o dorážku nezvládli, ale míč se nakonec dostal k volnému hráči Kobylic, který z pětadvaceti metrů trefil horní růžek naší branky a už jsme prohrávali :-s… V té době naše hra nestála za moc, někteří se nedokázali vyrovnat s tvrdšími zákroky a věnovali se diskusím se soupeři i rozhodčím. Osm minut před poločasem hlavičkoval Dan Pleskot a brankář domácích v poslední chvíli zachraňoval, za tři minuty jsme už ale vyrovnali, když Lukáš Hruban poslal dlouhý míč za obranu a Dan domácího gólmana bez rozmýšlení propálil (so). Po minutě našeho útočníka obránci faulovali a sudí písknul penaltu. K ní si stoupnul Petr Vodička a pocuchal nám nervy, když trefil padajícího brankáře, od kterého se ale míč nakonec přece jen odrazil a dokutálel se za čáru (so). Dvě minuty před půlkou vytáhnul parádní zákrok Dan Šimek, který vytáhnul bombu z přímáku, mířící do šibenice.
O poločasu jsme jednou střídali, debata probíhala o nedůrazných soubojích, častých ztrátách míče a tradičně o zbytečných diskusích na hřišti. Došlo ale i na částečnou pochvalu za to, že jsme si ztracené vedení zase vzali zpátky.
Hned v úvodu druhé půlky přehodil Marek Pavlis obranu, Dan ale střílel metr vedle. V 56. minutě prošel Jirka Kuric až k brankové čáře, z těžkého úhlu nastřelil míč před branku, orazítkoval vzdálenější tyč a Dan Pleskot rybičkou trefil obránce, stojícího v brance. Po hodině hry přišel místo Marka Pavlise na hřiště Pavel Musil a naše hra se postupně začala zlepšovat. Domácí sice hrozili nepříjemnými rychlými útoky a nebezpečnými centry, obrana ale obrana fungovala čím dál líp a co nevyřešila ona, dokázal zlikvidovat náš brankář. Dvacet minut před koncem musel Dan Šimek vytáhnout další ránu, mířící z přímáku na horní růžek (h5), a hlavička hráče Kobylic po následném rohu přeletěla branku. Čtvrt hodiny před koncem viděli diváci kuriozitu, které se někteří zasmáli – Martin Hruška zůstal ležet s křečemi na zemi, domácí hráč ho nechal bez pomoci a tak Martinovi za probíhající hry protahoval nohu Marek Hanousek. Jenže v tu chvíli Kobyličtí zaútočili a Marek musel zahodit Hrůšovu nohu a zapojit se do bránění a vrátil se, až když odpálil balón do bezpečí. Martin ale musel střídat a Lukáš Kober, který nastoupil, byl už čtvrtým Lukášem, hrajícím v té chvíli v našem dresu. Domácí zvyšovali svůj tlak a my jsme se zaměřovali hlavně na bránění vedení. Tři minuty před koncem vybojoval u našeho velkého vápna Pavel Musil míč, poslal dlouhý nákop přes obranu, u míče byl první Dan Pleskot, který nacentroval a Mršťa uklidil balón po zemi počtvrté do soupeřovy sítě (so). Gól přinesl uklidnění, přesto nám domácí poslední minuty neusnadnili – nejdřív musel náš gólman vyrážet pěstmi ránu útočníka, mířící naštěstí do středu branky, v nastavení nadzvednul Jirka Pleskot hlavičkou míč v poslední chvíli na roh a zabránil tak gólovce. Po závěrečném hvizdu jsme si tak připsali cenné vítězství a tři body.
Zisk výhry rozhodně nebyl jednoduchý. Soupeři postavili řadu mladých hráčů, kteří hýřili pohybem, do druhé půlky ještě posílili střídajícími hráči se zkušenostmi z áčka. Jak již bylo psáno, chvílemi jsme špatně kousali některé důrazné souboje, k tomu jsme ztratili vedení a museli jsme otáčet nepříznivý stav. Vítězství nad nováčkem soutěže je tak skvělým vstupem do nového ročníku (Y).

Příští víkend se poprvé přestavíme na domácím hřišti. V sobotu 13. září hrajeme od 17,00 hodin proti týmu Myštěvsi. Zveme proto všechny naše fanoušky – přijďte nás povzbudit :-)!

 

Obrázky k článku

Album nebylo nalezeno. Zkontrolujte správnost adresy alba na Google Picasa.
https://picasaweb.google.com/data/feed/api/user/104485071582328491112/albumid/6057159165722456049?kind=photo&imgmax=1200&thumbsize=144&access=public&max-results=300

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery