Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Odehráli jsme...

sobota 23. srpna 2014: Probluz B - Syrovátka 4:4 (0:2), penalty 3:1

publikováno 25.08.2014 (aktualizováno 26.08.2014)

Šimek – Hruban, J. Pleskot, Slonek, Knížek (80´ Hanousek) – Pavlis, Jarkovský, Tužil, Musil – D. Pleskot, Mrštík
Gól: Dan Pleskot z penalty (1:0), Zdeněk Jarkovský (2:0), Dan Pleskot (3:0), Dan Pleskot (4:4)
Rozhodčí: p. Andrejsek

Úspěch z minulého týdne, kdy jsme na penalty udolali tým Libčan, znamenal, že další kolo jsme jeli na hřiště do Probluzi, která rovněž na penalty porazila Lhotu pod Libčany. Upřímně – byli bychom radši za zápas ve Lhotě. Nejenže bychom na zápas k sousedům mohli vyrazit na kolech a o derby by byl větší zájem i mezi fanoušky, ale hlavně by se hrálo v neděli. Jak už tady bylo napsáno minule, čekání na pondělí, kdo bude naším dalším soupeřem o víkendu a který den se vlastně bude hrát, je v době dovolených vážně perla (I)… Hned po zjištění, že se hraje v sobotu, se totiž začaly sypat omluvenky. Rodinná oslava, účast na svatbě (ne vlastní), doprava na synův turnaj, akce na horách… Když jsme jako Popelky přebrali registračky, zbylo nám dvanáct lidí a jako třináctý dorazil Pavel Pavlis, který se chtěl přijet jen kouknout, tak jsme ho donutili vzít si s sebou pro jistotu kopačky.
Začátek zápasu jsme zvládli nadmíru dobře, už v páté minutě se do zakončení dostal Mršťa. Brankář domácích asi vůbec nevěděl, jak zasáhnul – prostě jen roztáhnul ruce, Mršťova pumelice ho trefila do pravačky a míč přeletěl obloukem břevno. Krátce nato brankář vyrazil střelu Pavla Musila na roh. Za dalších pár minut Lukáš ve vápně zabojoval o odražený míč, obránce ho podrazil a Dan Pleskot z penalty otevřel skóre (so). O chvilku později dostal Dan míč do uličky, obhodil vybíhajícího gólmana, míč se ale jen otřel o tyč a skončil mimo, po chvilce trefil Petr Slonek hlavičkou po rohu obránce. Domácí hráče naše aktivita zaskočila, při svých akcích se sotva dostávali ke střelbě, naopak my jsme se dostávali díky střelám Pavla Musila, Lukáše Tužila a Marka Pavlise do dalších zakončení. Druhý gól přišel po rohu Mršti, který Petr vrátil vysokým obloukem před branku, Jarky přetlačil obránce a hlavičkou z úhlu přehodil obloučkem gólmana – 2:0 (so). Jenže chvíli nato přišla první komplikace: Jarky chtěl házet aut u půlící čáry a trvalo mu to, protože vážně neměl komu. Asi bývá normální, že sudí v takové chvíli upozorní na zbytečné postávání, rozhodčí Andrejsek ale okamžitě určil, že už házet nesmíme a aut za údajné zdržování otočil. My jsme byli překvapení, Jarky za podivné rozhodnutí zatleskal… A dostal žlutou. I dál jsme byli lepší, měli jsme několik rohů, některé šance pochytal brankář. Na druhé straně Dan zneškodnil dvě střely zpoza vápna, jeden závar po rohu odvrátili obránci.
Po půlhodině hry přišel průšvih. Jarky v souboji o míč podrazil protihráče a za faul, za který se někdy karta dává a někdy ne, ji on dostal. A nás čekalo hodinové oslabení :'(… Už v posledních minutách první půlky to domácím povzbudilo k větší aktivitě, skóre se ale neměnilo ani na jedné, ani na druhé straně.
Poločasová debata v kabině proběhla v poklidu. Vedli jsme o dva góly, takže to bylo hlavně o trpělivosti, hře na jistotu a pokusech využít nějaký brejk. Proběhla ale ještě jedna debata, zajímavější – rozhodčí chtěl o přestávce řešit s kapitánem popis vyloučení Jarkyho. „Hele když mu napíšu, že obě karty byly za nesportovní chování, dostane aspoň tři zápasy a nebude moct po poháru hrát ani první kola soutěže.“ „Jaký dvě karty za nesportovní chování? První byla za zatleskání, to jo. Druhá ale za faul při souboji o míč, ne?“ „Já říkám, že můžu napsat do zápisu, že obě byly za nesportovní chování a můžeme se sejít na disciplinárce.“ „První karta byla za zatleskání, druhá za faul.“ „Ty mi asi nerozumíš…“ „Asi ne.“ Tím rozhovor skončil. Ať si každý udělá obrázek a přemýšlí, o čem to bylo, sám (I)
Do druhé půlky nasadili domácí několik běhavých mladíků, my si jediné možné střídání nechávali pro případ zranění. Hráči Probluzi byli od začátku aktivnější, po pár minutách hry ale Pavel Musil tak dlouho naháněl obránce s míčem, až mu ho sebral, nahrál Danovi před prázdnou branku a my jsme vedli už o tři góly. Domácí ale vsadili na jednu kartu, pořád víc zaměstnávali naši obranu a po jedné akci snížili – snaha Petra o odvrácení dlouhého nákopu skončila díky přistrčení útočníkem jen hlavičkou k postranní čáře, odkud přiletěl centr a Dan Šimek, který první střelu vyrazil, na dorážku nedosáhnul – 3:1. To už byla menší komplikace, na kterou mohl odpovědět Lukáš Tužil, jeho bomba ale těsně minula šibenici. Jenže když dvacet minut před koncem propadnul dlouhý nákop mezi našimi stopery a útočník přehodil obloukem vybíhajícího Dana, komplikace už to byla mnohem větší… Chvílemi se nám sice povedlo podržet míč a zaútočit, domácí ale byli nebezpečnější a deset minut před koncem vyrovnali, když se útočníkovi povedlo projít po naší pravé straně a z velkého vápna po zemi prostřelil našeho brankáře. Hned nato těsně minul branku Marek Pavlis, střela Dana Pleskota taky mířila mimo. Jenže drama mělo teprve přijít. Tři minuty před koncem nám po naší levé straně utekl útočník a jen on ví, jestli chtěl centrovat nebo z těžkého úhlu vážně mířil na bližší šibenici. Na gól jsme ale dokázali najít v poslední chvíli odpověď – Marek Hanousek překopnul obránce a Dan Pleskot ranou od tyče do sítě vyrovnal (so)!
Díky tomu jsme si tak zopakovali penaltový rozstřel z minulého týdne, jenže tentokrát byl výsledek opačný. Dan Šimek se v brance zlepšil – minule chytil jednu střelu, tentokrát zneškodnil dvě. Jenže naši střelci nebyli ani zdaleka tak úspěšní, protože dva vychytal gólman a jednou jsme trefili tyčku. Do dalšího kola tak postupují hráči Probluzi :-$.

Každá porážka samozřejmě mrzí. Vedli jsme po necelé hodině hry o tři góly a i když jsme hráli v oslabení, měli bychom umět takový zápas ubojovat. Nechali jsme si ale dát čtyři góly a nakonec jsme sami zachraňovali remízu. Na druhou stranu jsme se zbavili zbytečné zátěže zvané pohár, který jsme hrát nechtěli a museli jsme se ho zúčastnit, protože nás k tomu donutil svaz. A taky si, vzhledem k našemu vypadnutí, už nebude muset jeden nejmenovaný trouba z jednoho nejmenovaného regionálně blízkého klubu lámat hlavu nad tím, co nás stálo to, abychom postupovali v soutěži, ve které jsme vůbec nechtěli být. Asi má i jiné zkušenosti, jak vyhrávat :-p
Největším problémem je tak vyloučení Jarkyho, protože předpokládaný jednozápasový trest (v zápisu je totiž nakonec napsaná druhá žlutá karta za faul v souboji o míč a ne jiné výmysly) si odsedí v prvním soutěžním kole – aspoň vidíme, jak je účast v poháru výhodná (Y).


Nejbližší víkend máme díky volnému losu klid a uspořádáme na hřišti dětský den. Následující víkend nám už začíná soutěž, úvodní kolo nemáme nijak lehkého soupeře – zajíždíme na hřiště do Kobylic, které minulou sezónu sestoupily. Hraje se v neděli 7. září od 17,00 hodin. Zveme všechny naše fanoušky – přijeďte se podívat a povzbudit nás :-)!

 

Obrázky k článku

Album nebylo nalezeno. Zkontrolujte správnost adresy alba na Google Picasa.
https://picasaweb.google.com/data/feed/api/user/104485071582328491112/albumid/6051587927184125841?kind=photo&imgmax=1200&thumbsize=144&access=public&max-results=300

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz