Úvod » Odehráli jsme...

neděle 8. června 2014: Černilov B - Syrovátka 3:1 (0:1)

publikováno 10.06.2014

Saidl – Hanousek (60´ Kober), Fikr, Slonek, Kuric – Hruška, J. Pleskot (46´ Podzimek), Jarkovský, Knížek – D. Pleskot (46´ Hanžl), Mrštík
Gól: Lukáš Mrštík (1:0)
Rozhodčí: p. Štancl

Po třech týdnech jsme se znovu utkali s týmem Černilova. A zatímco během prvního vzájemného souboje na našem hřišti jsme brblali na zimu a déšť, tentokrát zápas probíhal za úmorného vedra (#)
Domácí proti nám postavili snad ještě mladší hráče než poprvé, takže jsme věděli, že s nimi těžko budeme závodit ve sprintech a budeme muset spoléhat na bránění a brejky. První náš brejk (se střelou těsně mimo) byla hned první akce zápasu, bránění tak ideální nebylo – koncovka domácích byla naštěstí mizerná.
Po odehrané čtvrthodině hry poslal Petr Slonek dlouhý míč na rozeběhnutého Martina Hrušku, ten v souboji přetlačil vybíhajícího brankáře a Lukáš Mrštík šikovnou hlavičkou, kterou nedal vracejícímu se obránci šanci na zákrok, otevřel skóre (so). Pro nás ideální záležitost, kdyby v místě centru nedošlo ke srážce centrujícího Hrůši s domácím gólmanem. Brankář zůstal ležet a strhnul se povyk, kde domácí reklamovali faul, nadávali nám i sudímu, ze střídačky je stejným způsobem podporoval další místní jedinec (bůhvíproč oslovovaný „trenére“) a do všeho se přidali dva místní postarší borci mezi diváky. Ti chvíli vypadali, že překousnou zábradlí za brankou domácích, vynadali sudímu všemi známými nadávkami používanými na fotbalových zápasech a snažili se ho přesvědčit, aby gól neuznal a ještě Martina vyloučil, pádnými argumenty „vždyť jsi byl členem oddílu a máš z vesnice manželku“. Rozhodčí ale viděl souboj stejně jako my, tedy že náš hráč byl u míče dřív a gól platil.
Dalších dvacet minut bylo o nohy. Domácí se ani nesnažili tajit, že nás pokopou, a po jakékoliv ztrátě míče nás přesvědčovali, že tabulkově jsme všichni ve fotbalovém pralese, ale oni že právě vylezli z džungle, kde zranit protihráče rovná se sklidit pochvalu od spoluhráčů. Ale teprve když přišel snad sedmý nebo osmý záludný faul zezadu (těm předchozím jsme se s větším nebo menším štěstím uhnuli), zasáhnul hlavní rozhodčí vytažením karty, domluvou kapitánům a domácí útočník (když už to neudělal trenér) ostatní seřval, ať toho nechají, že poslední zákroky už byly hodně za hranou. Co se týká hry, v paměti uvázly hlavně dva Alešovy zákroky, jednou poslal domácí útočník v pádu míč vysoko nad, na druhé straně Radim o centimetry nedosáhnul na prudký centr, který proletěl napříč vápnem.
O poločasu se ani neodcházelo do kabin, jen se šlo doplnit pití a Aleš vyřešil střídání demokratickým řešením „nikoho se neptám, protože byste chtěli vystřídat všichni ;-) “. A tak jsme záviděli klukům Pleskotovým, že se za chvíli objevili s pivem v ruce… Tou dobou už to ale bylo 1:1. Sotva se totiž začalo hrát, hodil domácí záložník u středové čáry aut, rozeběhnutý útočník centroval a další hráč trefil hlavičkou horní růžek naší branky… Černilovští pochopili slova svého útočníka z první půle, že jim budeme herně ve vedru těžko stačit, a měli pořád víc navrch. Několikrát nedokázali přesně zakončit a jejich střely včetně přímáku zpoza vápna letěly daleko mimo, něco pochytal Aleš, ale potom přišel útok po naší levé straně, střela, kterou náš brankář sice ztlumil, ale dva dobíhající útočníci přetlačili Jirku Kurice a dostali míč do naší branky. Šance na vyrovnání přišla po akci Dominika, ten ale musel střílet v nouzi před obráncem bodlem a brankář střelu zneškodnil, potom přišla střela Michala a Mršťa odražený míč poslal bez přípravy hodně vedle. Když nějakých deset minut před koncem dokázal další domácí hráč projít naší obranou a střelou do protipohybu Aleše přidal třetí gól, bylo rozhodnuto. Náš brankář ještě v závěru dokázal vyhrát minisouboj při sólu útočníka, když mu vyrazil míč při pokusu o kličku a chytil i následnou střelu, na druhé straně se v závěru dostal do šancí Hrůša, který jako jediný z nás vydržel se soupeři fyzicky a jezdil po hřišti, jako kdyby dostal před zápasem nové baterky Duracellky ;-). Jeho průniky mezi obránci ale taky gólem neskončily, takže stav 3:1 vydržel až do závěrečného hvizdu.

 

Zůstali jsme tak na čtyřech bodech naší tabulky a zůstává poslední zápas, kde můžeme ještě nějaké přidat. Nebude to jen tak – sezónu ukončíme domácím utkáním proti Starému Bydžovu,  které má výkop v sobotu 14. června už ve 14,00 hodin.

Zveme všechny naše fanoušky - přijďte se na poslední utkání sezóny podívat a povzbudit nás :-)

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery