Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Odehráli jsme...

sobota 24. května 2014: Starý Bydžov - Syrovátka 2:0 (1:0)

publikováno 25.05.2014

Šimek – Kober, Fikr, Slonek, J. Pleskot – Hruška (75´ Hanousek), Tužil, Jarkovský, Hanžl – D. Pleskot, Mrštík (46´ Podzimek)
Rozhodčí: p. Stránský

Další kolo nadstavby jsme odehráli na hřišti Starého Bydžova, tedy mužstva, se kterým jsme vzájemné utkání už letos nečekali – soupeř velkou část základní části vedl a o boj o postup přišel v posledním kole, když ho přeskočily Kosičky. Ty nejen vyhrály vzájemný zápas, ale ještě jim pomohly body za kontumační výhru utkání v Nepolisech, které si nepohlídaly zaplacení členství jednoho hráče…
Začátek utkání byl ve znamení tlaku domácích. Ti nás ve středu hřiště přehrávali, ale čím blíž se dostávali k naší brance, tím to měli těžší a buďto se sami o šanci připravili nepřesnou přihrávkou, nebo jsme jejich akci zastavili pozorným bráněním. Našimi akcemi byly úniky po křídlech s Danovými centry a Mršťovými pokusy o zakončení, které dělalo domácím velké problémy. Po dvaceti minutách hry jsme rozehrávali útok před půlící čárou, přišli jsme o míč, a rychlý protiútok do otevřené obrany skončil střelou, kterou vybíhající Dan Šimek nohou sice zpomalil, ale balón se přesto zastavil až v síti – 0:1. Postupem času jsme hru vyrovnávali, ani na jedné straně se ale vyložené šance neobjevovaly, a tak v paměti uvízly především dva momenty. Nejdřív to byla rána domácího hráče do žeber Martina Hrušky, kterou sudí nepovažoval za faul, a hru nepřerušil ani potom, co náš hráč zůstal ležet. Dostali jsme neuvěřitelné vysvětlení: „viděl jsem, že není v ohrožení života, tak jsem nepískal“. Taky přístup… Druhá záležitost byl zákrok na Dana Pleskota, kdy ho domácí levý bek vzal úmyslně zezadu přes nohy, kdy už mu Dan unikal. My jsme v ten moment pochopili, že předzápasová bouřka zřejmě způsobila výpadek elektriky v okolí a domácí obránce dostal k jídlu jen syrové maso, zatímco on se ještě divil za žlutou - přitom může být rád za shovívavost sudího,  že nemusí ve středu na disciplinárku.
Druhý poločas probíhal vyrovnaný boj. Domácí přece jen hráli víc na jistotu, bránili vedení a dokazovali, že měli už v základní části jasně nejlepší obranu naší tabulky. Sem tam se nějaká šance naskytla – Dan Pleskot střílel do gólmana, Jarkyho střela branku minula… Naopak domácí hrozili každým brejkem, jejich pokusy končily zblokovanými střelami, něco málo pochytal náš brankář. V 65. minutě jsme kopali roh, odražený míč napálil Lukáš Tužil a podle jeho slov šla střela přesně k tyči, jenže dráhu letu zastavily ruce obránce. A zatímco my jsme se hádali o penaltu (a domácí samozřejmě argumentovali, že si hráč kryl obličej), nechal pan Stránský hru plynout, odkop přes půl hřiště znamenal sólo útočníka, které náš brankář napoprvé zastavil, ale na dorážku stejného hráče už neměl. Ani následné protesty nebyly nic platné a tak největší výhrůžka sudímu byla ta, že vyjednaný odvoz ze Staráku domů do Nového Města (čertví jak se dostal na zápas) neplatí a ať jde pěšky… Snížit mohl z přímáku Dominik, jehož rána domácímu brankáři vypadla a míč proskákal těsně vedle tyče, na druhé straně útočník přehazoval vybíhajícího Dana, ale minul branku. V další naší šanci poslal Dan Pleskot střelu těsně nad, při dalším Dominikově střele musel domácí gólman lehnout do kaluže, aby zasáhnul. Žádná další akce ani na jedné straně už gólem neskončila, a tak si po závěrečném hvizdu domácí připsali zasloužené tři body.
Máme za sebou polovinu nadstavby a zatím to není nic moc. Získaný jediný bod je určitě míň, než bychom čekali. Nedaří se v koncovce, naopak část inkasovaných gólů byla zbytečná. K tomu musíme přičíst i to, že přístup části hráčů je k nadstavbě zvláštní – zatímco dřív jezdilo na utkání patnáct, šestnáct i víc lidí, teď jsme už dvakrát hráli s minimem možností střídání. Příští kolo začínají nadstavbové odvety, musíme se pokusit konečně zase nějaký ten bod získat a zlepšili náladu.


Příští utkání hrajeme na našem hřišti, když se utkáme s týmem Malšovic. Hraje se v sobotu 31. května od 17,00 hodin. Zveme všechny naše fanoušky – přijďte se podívat a povzbudit nás!

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery