Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Odehráli jsme...

neděle 11. května 2014: Malšovice B - Syrovátka 3:3 (1:2)

publikováno 12.05.2014

Šimek – Kober, Fikr (46´ Mrštík), J. Pleskot, Kuric (46´ Zákravský) – Hruška, Tužil, Podzimek, Knížek – D. Pleskot, Mráz (46´ Hanžl)
Gól: 30´ Dominik Podzimek (1:0), 38´ Zbyněk Mráz (2:1), 75´ Michal Hanžl (3:3)
Rozhodčí: p. Vavřina

Začala zbytečná část sezóny… Výsledky jsou důležité jen pro první čtyři z dvaceti týmů, ostatní jen hrají zápasy typu přáteláků, cestují na výlety (Hlušice ve skupině o „významné“ 13. – 16. místo jely do Jeníkovic přes 50 kilometrů, což se jezdí spíš v B- třídách) a hraje se jen kvůli žízni. Vidí to tak asi i na svazu – ještě teď nemají na oficiálních stránkách rozpis ani tabulky nadstavbových skupin a je tam pořád jen základní část :-$
K nám byl rozpis milosrdný a vyrazili jsme na hřiště do Malšovic, kam to mají někteří naši borci pár kroků. Přitom na tamním hřišti ještě někteří z nás nebyli a objevili jsme tak další fotbalový bod našeho okresu.
Úvod zápasu vypadal nadějně, hned naše první akci, vedoucí od Lukáše Tužila přes centrujícího Hrůšu zakončoval Dan Pleskot hlavou a gólman domácích hasil nebezpečí tím, že míč vykopával nohama. Jenže to bylo z naší strany na dlouho všechno. Malšovičtí nás začali přehrávat krátkými přihrávkami a my jsme měli dost starostí s tím, abychom jejich útoky zachytávali. Naštěstí jejich úvodní střely mířily daleko mimo, čtvrthodinu hry uzavřela tutovka domácích, neobsazený útočník naštěstí poslal centr nohou v pádu nad břevno.
V 25. minutě poslal Hrůša přízemní centr, ten Dan sklepnul pod sebe, ale Zbyněk Mráz bránící hráče Malšovic neprostřelil. Za pár minut rozehrál Jirka Kuric na Radima, ten našel Dominika, který si udělal místo a z 25 metrů vyslal ránu, která zapadla po zemi k levé tyči domácí branky – 1:0 (so)! Vedení nám ale vydrželo jen dvě minuty… Střelu domácího záložníka Dan Šimek jen vyrazil a dobíhající útočník měl dost času na vrácení míče do sítě, protože naši obránci vůbec nereagovali… Za pět minut jsme už ale znovu vedli, když Dan Pleskot utekl svému obránci, jeho centr proletěl vápnem a Zbyněk měl jednoduchou práci, když byl úplně sám a dorážel míč ze tří kroků do prázdné části branky – 2:1 (h5). Do poločasu ještě přišla jedna šance na každé straně, nejdřív musel Dan zlikvidovat střelu z úhlu, na druhé straně minul Tůža jen o kousek horní růžek branky.
O poločasu jsme třikrát vystřídali, aby si pokud možno všichni zahráli. Za sedm minut hasil Mršťa nebezpečí před naší brankou, útočník přes něj přepadnul a sudí Vavřina písknul penaltu. Dan Šimek střelu vyrazil, ale míč se od tyče odrazil zpátky do hřiště a dorážka už skončila v síti – 2:2. Po pěkném přímáku Dominika, který musel domácí brankář vyrazit s námahou nad břevno, přišla na druhé straně nevinná akce, která skončila průšvihem. Jirka Pleskot chtěl u postranní čáry zpracovat z výšky padající míč, ten mu ale odskočil jak mohl nejhůř a sólo dvou osamocených soupeřů na našeho gólmana skončilo gólem… Chvíli nato musel náš brankář znovu zasahovat, když pěknou přízemní střelu ze dvaceti metrů vyrazil na roh. Postupně se nám povedlo přidat a vyrovnat hru, čtvrt hodiny před koncem jsme dokázali i srovnat i skóre – Lukáš Tužil vyslal po křídle Michala, ten chtěl centrovat, brankář předčasně zareagoval na naše dva nabíhající útočníky, pohnul se z branky a na míč, letící namísto před branku přímo do sítě neměl šanci reagovat – 3:3 (so). Pár minut nato utekl Dan Pleskot po levé straně, přetažený centr vrátil Jarda nabíhajícímu Hrůšovi, jeho bomba naneštěstí letěla přesně na brankáře a ten zastavil míč tím, že na poslední chvíli sklapnul betony. V závěru jinak velmi slušného utkání došlo k některým zbytečně dohrávaným soubojům, naštěstí si to aktéři rozmysleli tak rychle, že sudí nemusel ani tahat karty, aby situaci uklidnil. Těsně před koncem mohli domácí strhnout vítězství na svoji stranu. Chyba naší obrany znamenala ztrátu míče, přihrávku před branku, kde osamocený útočník uklízel míč do branky, Dan Šimek se ale stihnul přesunout a skokem zázračně zachránit konečnou remízu (Y).
Ta je vzhledem k průběhu asi spravedlivá. Domácí sice měli hlavně v první půlce převahu, když jsme si chvílemi nedokázali poradit s jejich hrou, my jsme ale byli produktivnější a vedli jsme. Po změně stran se skóre otočilo, v tu chvíli jsme přidali a přišlo vyrovnání, byť nepovedeným centrem. Připsali jsme si tak první nadstavbový bod.

Děkujeme našim fanouškům, kteří za námi přijeli, aby nás podpořili. A zveme všechny na příští víkend a naše domácí utkání. V sobotu 17. května si od 17,00 hodin zahrajeme na našem hřišti proti mužstvu Černilova.

Přijďte nás povzbudit :-)!

 

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz