Úvod » Odehráli jsme...

sobota 26. dubna 2014: Syrovátka - Probluz B 1:0 (0:0)

publikováno 28.04.2014

Šimek – Kober (46´ Mrštík), Fikr, J. Pleskot (62´ Podzimek), Knížek – Hruška, D. Pleskot, Jarkovský, – Luštinec (75´ Musil), Hanžl (46´ Tužil)
Gól: 87´ Martin Hruška(1:0)
Rozhodčí: p. Konhefr st.

Sobotním zápasem proti rezervě Probluzi jsme ukončili základní část letošní soutěže. Poslední, osmnáctý zápas skončil po nepovedeném výkonu jednogólovou výhrou, která znamenala bezpečné udržení čtvrtého místa v tabulce a večerní napětí při čekání na další výsledky, kdo bude patřit mezi naše soupeře v nadstavbě a jak daleko budeme jezdit při zápasech, kdy o nic nejde…
I když se prý vítězná sestava nemění, my jsme několik změn opět udělali a do branky se opět vrátil Dan Šimek. Před zápasem panovala dobrá nálada, kterou umocňoval těšení na pozápasové posezení (B) a všichni doufali, že po výhře v Myštěvsi bude následovat další povedené představení. Jenže to se tak úplně nepovedlo.
Už začátek utkání byl ve znamení mnoha nepřesností. Lehce jsme přicházeli o míč a dávali jsme soupeřům hodně prostoru, takže to byli oni, kdo se po odehrané desetiminutovce dostali do první gólovky. Série hlaviček, do které se zapojili hráči obou týmů, ukončila střela, která zazvonila o břevno naší branky. Odpověděli jsme akcí, kdy Dan Pleskot našel Lušťu, ten přihrál Michalovi a jeho střelu po zasekávačce musel v pádu vyrazit brankář Probluzi. Za pět minut jsme tak dlouho rozehrávali kolem našeho velkého vápna, až jsme přišli o míč a Dan Šimek vyrážel pěstmi prudkou ránu, naštěstí mířící do středu branky. Po pětadvaceti minutách unikal po Jarkyho přihrávce Lušťa, povedlo se mu prohodit vybíhajícího brankáře, vracející se obránce ale nebezpečí zažehnal. Naše další nepřesnost při rozehrávání skočila včasným návratem našeho gólmana do branky, aby chytil střelu hostujícího hráče, a pak se na dlouho rozhostila nuda… Nepřesností bylo čím dál víc, míč hráčům odskakoval a reptání diváků na tribuně bylo čím dál hlasitější. Vysvobození mohlo přijít pět minut před poločasem. Brankář hostí vyrazil míč a vydal se za ním směrem k půlící čáře, pokazil ale přihrávku a naši snahu využít jeho výletu zastavil sudí odpískáním faulu na Jirku Pleskota, když měl míč Lušťa a mohli jsme mít výhodu.
Do druhého poločasu jsme dvakrát vystřídali (i když Aleš prohlásil, že na to bylo zralých aspoň osm lidí) a doufali jsme, že to proti poslednímu týmu tabulky půjde líp. První akce Lukáše Tužila a Radima Knížka skončila centrem, který stačil obránce před dobíhajícím Mršťou uklidit do bezpečí. 52. minuta přinesla velkou šancí soupeřů – dokázali ve třech u postranní čáry přehrát pět našich, odcentrovali a hlavičku, mířící k tyči, zneškodnil Dan zákrokem dne (Y). Chvilku nato se probil do šance Dan Pleskot a trefil zvenčí oblouk, napínající síť. Dan předvedl další pěknou střelu dvacet minut před koncem, jeho ránu pod břevno vyrazil gólman hostí na roh. Za pár minut zaspala naše obrana, na nákop přes půl hřiště nikdo nereagoval, zapomenutý hráč hostí se naštěstí nedokázal zorientovat a hlavičku poslal obloučkem nad břevno. Až závěrečnou čtvrthodinu jsme se přece jen dokázali víc prosazovat přes unavenou obranu soupeře. Nejdřív zkoušel štěstí Lukáš Tužil, ale odražený míč poslal z dvaceti metrů vedle. Za pár minut našel Mršťa Pavla Musila a jeho střelu po zemi vyrazil brankář hostí na roh. Naše snaha přinesla úspěch až chvíli před koncem. Alešovo věštění, že holomajznu ukončí náš gól pět minut před koncem, bylo nepřesné jen o dvě minuty. V 87. minutě totiž hodil Jarky aut, Mára Hanousek se probil až k brankové čáře a jeho zpětnou přihrávku poslal Martin Hruška po zemi k pravé tyči – 1:0 (so)! Hostující hráči se vrhli do útočení, dokonce si obránce s brankářem prohodili svoje posty, ale zbývající chvíle včetně jedné nastavené minuty jsme dokázali odkopávat míč co nejdál od naší branky a jednogólové vedení jsme uhájili.

Někdy se stává, že super výkon nemusí znamenat zisk. Tak jako jindy hra nevypadá dobře, ale boj přinese všechny tři body. Tentokrát nás potkalo to druhé. Celý zápas hra přinášela spoustu nepřesností, nemohli jsme se dostat do tempa, vypadalo to, jakoby nás zaskočil déšť a mokrý trávník. Tabulkový rozdíl mezi mužstvy rozhodně nebyl znát a tak jen jediná přesná střela rozhodla o naší výhře. Příjemná tak byla nejvíc informace o neinkasovaném gólu. Povedlo se nám to podruhé za sebou, s tím, že každou nulu vychytal jiný brankář.  V tom jsme možná v okresu unikátní (h5).

 

Další zápasy víkendu rozhodovaly o pořadí ve skupinách i o dalších utkáních. Tak trochu překvapivá výhra Kosiček ve Starém Bydžově znamená, že z naší skupiny postupují do nadstavby o 1. – 4. místo (a o postup do 3. třídy) B-týmy Roudnice a Kosiček, z druhé skupiny s nimi budou hrát Libřice a Cerekvice.


Nás čeká boj mezi mužstvy z třetích a čtvrtých míst tabulek. Z naší skupiny s námi bude hrát Starý Bydžov, z hradecké skupiny nás čekají B-mužstva Malšovic a Černilova. V příštích dnech nás čeká losování, pak kolaudování termínů… První květnový týden se ještě nehraje, nadstavba začne o víkendu 10. – 11. května.

 

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery