Úvod » Odehráli jsme...

sobota 20. dubna 2014: Myštěves B - Syrovátka 0:3 (0:1)

publikováno 22.04.2014 (aktualizováno 24.04.2014)

Saidl – Kuric, Fikr, J. Pleskot, Knížek – Hruška (88´ Kober), Tužil, Jarkovský, Musil (75´ Podzimek) – Mrštík (55´ Luštinec), D. Pleskot (85´ Hanžl)
Góly: 20´ Lukáš Tužil (1:0), 52´ Dan Pleskot (2:0), 70´ Jakub Luštinec (3:0)
Rozhodčí: p. Koki

Třetí jarní utkání nás poslalo na hřiště do Myštěvsi a vzhledem k vyrovnanosti tabulky bylo už potřeba získat nějaké body, abychom se nezačali propadat na nižší příčky. I když – pořadí týmů se míchalo i mimo hřiště. Kontrola databází členů ukázala, že jeden z borců Nepolis nastupoval bez zaplaceného členství a tedy neoprávněně, takže tamní borci přišli kvůli kontumaci o čtyři body a tři místa, zatímco Lovčice získaly body navíc. A kontrola pomohla hlavně Kosičkám, kterým se šestigólový debakl změnil ve výhru a před posledním kolem se zapojily mezi trio týmů, bojujících o dvě místa v nadstavbové skupince, kde se bude hrát o postup…
V naší sestavě se opět zamíchalo s některými hráči i jejich posty, poprvé se na jaře postavil do branky Aleš (Dan poslal na utkání jen svůj foťák) a k letošní premiéře taky dorazil Jakub Luštinec, který uklidil brusle, vyndal kopačky a hokejovou třetí ligu vyměnil za fotbalový prales. Jak ale upozornil Radim, Lušťa si z hokeje odvyknul prohrávat, takže je fajn, že jsme vyhráli a neodradili jsme ho od dalších účastí ;-).
Los rozhodnul, že jsme první poločas hráli s podporou větru a první šance na sebe nedala dlouho čekat, Mršťovu střelu musel hned v úvodu brankář vykopnout nohou. Po chvíli musel gólman vyběhnutím zasahovat před nabíhajícím Danem Pleskotem a Hrůša, který z první vracel míč zdálky na opuštěnou branku, minul šajtlí o metr levou tyč. Když končila čtvrthodina, měli jsme už třetí gólovku, Dan střílel podél gólmana, ten mu ale střelu zase vykopnul pravou nohou. Další naše šance už gól přinesla – Radim se z pozice obránce vydal po levé straně dopředu, po narážečce s Pavlem Musilem centroval po zemi, brankář míč vyrazil na hranici velkého vápna, tam se objevil Lukáš Tužil a po zasekávačce stínujícímu obránci trefil levou šibenici – 1:0 (so)! Po půlhodině hry se do první větší šance dostával domácí útočník, musel ale před vápnem střílet před křižujícím Fíkem a střela letěla daleko vedle. Chvilku potom chtěl Tůža překonat brankáře Myštěvsi lobem, chytrý pokus letěl ale o pár centimetrů výš než měl. Pět minut před poločasem zkusil Lukáš pro změnu štěstí zdálky, nepříjemnou střelu gólman domácích vyrazil a dokázal zneškodnit i dorážku dobíhajícího Pavla Musila. Na mizernou produktivitu se už nemohl dívat Jirka Pleskot, zkusil proto překvapivou střelu z 25 metrů, úspěšný ale taky nebyl, a před přestávkou měl ještě šanci Jarky, jehož střela skluzem mířila těsně vedle branky.
Možná to vypadá jako jednostranná záležitost. Domácí hráči dokázali v některých chvílích podržet míč, někteří hračičkové několikrát během utkání předvedli zidanovské přešlapávačky, jejich akce ale končily až na výjimky daleko před naší brankou a Aleše kromě pravé nohy, do které ho jeden soupeř nakopnul v souboji o míč, bolely hlavně hlasivky, jak se snažil kočírovat hru. Obrana si tentokrát počínala výborně, jen byla škoda tolika nevyužitých šancí – naše výpadky moc dobře známe, tím spíš, že nás čekal poločas proti větru. Druhá část hry ale začala našimi dalšími šancemi. Nejdřív měl gólovku Pavel, který umístil přihrávku Hrůši do protipohybu brankáře, ten ale míč dokázal zastavit, za pár minut vyrazil na roh i Danovu ránu, mířící pod břevno. Náš nápor přece jen přinesl v 52. minutě druhý gól – Mršťa rozehrál roh a Dan poslal k pravé tyči skákavou střelu, kterou zastavila až síť (Y). Další šanci našeho střelce zneškodnil znovu brankář, který byl jasně nejlepším hráčem domácích, zázračně zlikvidoval i gólovku Pavla Musila po akci Jirky Kurice. Po odehrané hodině hry šel Jarky z úhlu do otevřené obrany soupeře, přihrál střídajícímu Lušťovi, jeho střelu gólman jen zpomalil a míč před brankou vykopával vracející se obránce. Hra se otočila na druhou stranu a útočník, který dostihnul míč na brankové čáře, poslal prudký centr, který proletěl bez povšimnutí celým vápnem. To bylo varování, že bychom mohli promarněných šancí litovat. Naštěstí přišel v 70. minutě pojišťovací gól Lušti, který sebral míč rozehrávajícím obráncům Myštěvsi a střelou, která obloukem zapadla přesně k levé tyči, navýšil náš náskok na 3:0 (so). Právě včas – domácí ve snaze zkorigovat výsledek trefili břevno, pět minut před koncem musel Aleš likvidovat nejen prudkou střelu z přímáku ze 20 metrů, ale i dorážku dvou dobíhajících útočníků (h5). A když i Jakubova šance v závěru skončila jen na boční síti, skóre už zůstalo beze změny a po závěrečném hvizdu jsme si připsali premiérové jarní body a krátkém vzpomínání jsme si mohli i poprvé zakřičet vítězný pokřik.

Velikonoční body nás posunuly na čtvrté místo a jen domácí prohra s poslední Probluzí by nás mohla připravit o nadstavbový souboj týmů z třetích a čtvrtých míst. S kým se ale v nadstavbě potkáme, na to existuje spousta variant a musíme si až na poslední kolo… 

Ještě malý postřeh: na počátku víkendu vyrazilo několik nejmenovaných jedinců navštívit exkouče Patrika, kde se akce (B) zúčastnilo i několik borců z nedalekých Starých Ždánic. A zatímco my jsme hned v neděli poprvé vyhráli, Ždáničtí hráči nastříleli soupeři v souboji posledních dvou týmů tabulky neskutečných devět gólů! Tak hele Pampas, my víme, že tohle čteš: užij si nejbližší víkend, pak i další dny a až se vrátíš, brzy nás zase pozvi ;-) !


Základní část skončí následující víkend, kdy k nám přijede Probluz. Utkání se bude hrát v sobotu 26. dubna od 17,00 hodin. Zveme opět naše fanoušky – přijďte nás podpořit :-)!

 

A další program? Následující víkend (3. – 4. 5.) budeme mít volno, po rozdělení do skupin a novém nalosování by měla nadstavba začít o víkendu 10. – 11. května.

Obrázky k článku

Album nebylo nalezeno. Zkontrolujte správnost adresy alba na Google Picasa.
https://picasaweb.google.com/data/feed/api/user/104485071582328491112/album/MystevesBSyrovatka2042014?authuser=0&feat=directlink?kind=photo&imgmax=1200&thumbsize=144&access=public&max-results=300

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery